De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Australische tuin

Komt bij jou het vakantiegevoel pas omhoog zodra jij ver over de Europese grens bent, dan is een Australische tuin wat voor jou! Met deze tuinstijl heb je namelijk een stukje Down Under in je eigen tuin: puur natuur met een stoer randje. En natuurlijk niet te vergeten: een barbecue om heerlijke gerechten op te bereiden.

De Down Under look: stoer en puur

De uitstraling van een Australische tuin is precies zoals Down Under zelf is. Simpel en toch stijlvol maar vooral erg stoer. De natuur heeft het duidelijk voor het zeggen daar en dat geeft echt een natuurlijke uitstraling. Wil je dus wat invloed van Down Under in eigen tuin, integreer dan meer pure materialen zoals hout en steen. Er valt ook goed te combineren met metaal, ook als dit enigszins verweerd en verroest is. Wat Australische tuinplanten erbij zoals Callistemon, Eucalyptus en misschien zelfs Ranonkels en je bent compleet!

G’Day Mate!

Wij Nederlanders staan bekend om onze nuchterheid (doe maar normaal dan doe je gek genoeg). Toch kunnen we veel leren van de nonchalante Aussies. Uit Sydney, Perth of het binnenland, eigenlijk maakt het niet uit waar ze precies vandaan komen. Iedere Australiër is hartstikke relaxed en laidback. En dit is in de inrichting van een Australische tuin terug te zien. Alles is zoveel mogelijk op zijn natuurlijke beloop gelaten. Maar toch met één heel belangrijke focuspunt door de mens aangebracht: de barbie!

Impressie Australische stijl

Barbecueën is de grootste hobby in Australië

In Australië wordt iedere gelegenheid gebruikt om de BBQ aan te steken. En als je denkt dat ze de ‘barbie’ alleen voor lunch en avondeten gebruiken dan heb je het mis. Ook ’s ochtends gaat gerust het vuur aan. Met name vleesgerechten worden op de barbecue bereid, maar ook vis en garnalen zijn de laatste jaren populair. Uiteraard gecombineerd met wat biertjes erbij. Al hopen we wel dat die nog niet tijdens het ontbijt tevoorschijn komen.

Een stukje Australië in huis

Je hoeft Down Under natuurlijk niet alleen buitenshuis te houden, deze stijl kun je ook prima in je interieur verwerken! De meeste Australische tuinplanten zullen zo’n koude Nederlandse tuin niet waarderen, maar een plekje in jouw woonkamer vinden ze dan weer wel prima. Een leuke toepasselijke plant is de Anigozanthos (ofwel kangoeroepoot). Als kamerplant is het hier wat moeilijker te verkrijgen, maar je ziet de kangoeroepoot vaak wel als snijbloem in handgebonden boeketten.

Australische tuin

Een Australisch balkon

Heb je geen tuin? Geen zorgen, je kunt deze stijl natuurlijk ook op je balkon toepassen! Hieronder een paar simpele tips:

  1. Less is more, je kunt beter kiezen voor 1 of 2 grotere planten dan dat het balkon helemaal vol staat
  2. Probeer een natuurlijk sfeertje te creëren. Siergrassen zijn bijvoorbeeld niet alleen mooi, maar ook heel beweeglijk door de wind
  3. Barbecueën op een Australisch balkon is best mogelijk! Zorg wel dat je een kleine en praktische variant vindt en let vooral goed op veiligheid en jouw directe omgeving

Geef jouw tuin een Australisch sfeertje!

Ben je ook zo toe aan het ultieme vakantiegevoel? Haal de vakantiebestemming naar je tuin, kom dan langs bij GroenRijk 't Haantje voor Australische planten die jouw tuin of balkon dat vrolijke en gezellige sfeertje zullen geven. Wij hebben de beste planten rechtstreeks van de kwekers in ons tuincentrum, verkrijgbaar voor zeer scherpe prijzen. Wil je toch nog wat meer informatie over tuinplanten, accessoires en tuinmeubelen voor in je tuin of op je balkon? De medewerkers in ons GroenRijk tuincentrum helpen je graag!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 30 van 30 producten
Vergelijk (0)