De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Voer en drinkbakken Hond

Een voerbak en drinkbak zijn natuurlijk erg belangrijk voor je viervoeter. Hier in serveer je de favoriete maaltijd van je hond en daar kijkt hij natuurlijk de hele dag naar uit. Wij bieden verschillende soorten voerbakken voor honden aan. Kies uit zowel praktische als mooie voerbakken.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 29 van 29 producten
Vergelijk (0)

Hoe moet je de juiste voerbak kiezen voor je hond?

Meestal heeft elke hond een drink- en voerbak. Deze zijn afgestemd op grootte, ras en eetgewoontes. Het is daarbij belangrijk hoe vaak jouw hond wordt gevoerd en of hij droogvoer of natvoer krijgt. Punten waar je rekening mee moet houden met het kiezen van de juiste voer en drinkbak hond zijn het formaat, materiaal en de voeding wat je hond krijgt.

Het Formaat

Tijdens het eten geeft de hond over het algemeen de voorkeur aan de voerbak die lekker ruim is. Zo kan het voer er niet uitvallen tijdens het eten en is er genoeg ruimte om eruit te kunnen eten met een open bek. Hiervoor kun je aanhouden dat de voerbak ongeveer drie keer zo groot is als de hoeveelheid voer die er ingaat. Dit geldt natuurlijk ook voor de drinkbak voor de hond.

  • Maat XS – Diameter 13 cm Voor de kleinste honden. Zoals een Chihuahua, Pomeriaan, Dwergkeeshond, Pekinees
  • Maat S – Diameter 16 cm Voor kleine honden. Zoals een Jack Russel, Yorkshire Terriër, Maltezer, Franse Buldog
  • Maat M – Diameter 21 cm Voor middel grote honden. Zoals een Stafford, Beagle, Keeshond, Schnauzer, Bordercollie
  • Maat L – Diameter 25 cm Voor grote honden. Zoals een Herdershond, Wolfshond, Labrador, Golden Retriever, Rottweiler
  • Maat XL – Diameter 28 cm Voor de grootste honden. Zoals een Deense Dog, Bordeauxdog, Newfoundlander, Sint-Bernard, Leonberger, Kangal

De voeding

Het soort voer dat jij aan jouw hond geeft, kan je helpen om de juiste keuze te maken voor de voerbak. Als je de hond bijvoorbeeld af en toe vlees of natvoer geeft, kun je hier een andere bak voor gebruiken dan voor de brokken. Honden worden vaak extra enthousiast van vers vlees of natvoer. Een plastic bak zal hierdoor snel verschuiven. Hiervoor kun je beter een wat stevigere en zwaardere bak kiezen, zoals aardewerk of keramiek.

Benieuwd naar ons volledige assortiment hondenvoerbakken en waterbakken? Kom dan langs in ons tuincentrum in Rijswijk!