De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Snoeigereedschap

Met goed snoeigereedschap ga jij fluitend door elke snoeiklus! Je denkt vaak dat een stevige snoeischaar voldoende is, maar snoeien kan echt een rotklus zijn als het gereedschap niet goed met de klus(ser) matcht. Bovendien is de kans dan erg groot dat je de snoeischaar of zelfs plant beschadigd. Kies dus altijd het juiste snoeigereedschap bij de geplande snoeiwerkzaamheden. Bestel je nieuwe snoeischaar online of bezoek ons tuincentrum voor het gehele aanbod tuingereedschap.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten
Vergelijk (0)

Het juiste snoeigereedschap

Je kunt prima werken met willekeurig snoeigereedschap, maar de kwaliteit van het gereedschap is erg belangrijk. Wanneer je een snoeischaar koopt, wil je er natuurlijk nog zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Wij verkopen producten van merken als Gardena en Wolf Garten die erom bekend staan duurzaam snoeigereedschap te produceren. Welk soort gereedschap je nodig hebt, ligt vooral aan het type snoeiwerk. Voor dikke takken heb je een sterkere schaar nodig, voor gazon onderhoud bestaat zelfs een grasschaar. In de meeste tuinen verricht je vooral licht snoeiwerk, voor deze klus heb je voldoende aan een hand snoeischaar of allesknipper.

Soorten snoeischaren: bypass en aambeeld

Er bestaan veel snoeischaren, in verschillende maten en kleuren, maar je kunt dit gereedschap in grofweg 2 soorten indelen: bypass en aambeeld. Het verschil zit hem in de snijbladen. Zo heeft een bypass snoeischaar 2 snijbladen die langs elkaar heen glijden (dit zorgt voor een schone snede en is dus geschikt voor levende takken). Bij een aambeeld snoeischaar komt het snijblad in contact met glad metaal. Deze snoeischaren zijn krachtiger, maar beschadigen de plant en zijn daardoor eigenlijk alleen geschikt voor dood hout.

Wanneer moet je snoeien?

Wanneer je het beste kunt snoeien hangt af van het type plant. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist, maar jij kunt ook zelf een voorkeur hebben. Door te snoeien beïnvloedt je de groei van de plant en kun je de focus leggen op de groei van bloemen, bessen of een mooie vorm. Uiteraard zijn er ook momenten in het jaar waarop je liever niet kunt snoeien. Wil je advies over het snoeien van een plant? Onze collega’s van tuincentrum GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk staan graag voor je klaar!