De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

BBQ aansteken

Barbecueen op houtskool is nog altijd een populaire manier van bbqen. Vaak wordt dit gezien als dé manier om de authentieke barbecuesmaak aan je eten toe te voegen. Deze barbecue brandstof is in verschillende maten zakken te krijgen, makkelijk aan te steken en je kunt het aanvullen met bijvoorbeeld briketten of smoke chips om je eten nog meer smaak te geven. Bekijk hieronder het aanbod bij De Tuinwinkel Online! 

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 44 producten
Vergelijk (0)

Hoe steek ik de BBQ aan?

Niet iedereen weet hoe je effectief en gemakkelijk een houtskoolbarbecue aansteekt. Lees hier hoe je dat snel kunt doen:  

  • Strooi een laag houtskool over de volledige onderkant van de barbecue;
  • Zet de luchtgaten van de barbecue volledig open zodat er veel zuurstof bij kan komen; 
  • Verstop een aantal aanmaakblokjes tussen het houtskool en steek deze aan;
  • Gebruik voor het aansteken een One Minute Lighter (mannenfohn) voor het snelste effect;
  • Kijk na een minuut of 10 of het houtskool al brandt en begin met barbecuen! Als het houtskool nog niet goed aan is wacht je nog 5 minuutjes langer. 

Welke houtskool moet ik kopen?

Voordat je begint met het aansteken van de bbq is het natuurlijk handig om te weten welke houtskool je nodig hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om briketten te kopen, of om standaard houtskoolsnippers te kopen. Deze keuze hangt af van twee punten; welke barbecue heb je en hoe ga je grillen? 

The Bastard houtskool 

Houtskool is snel heet, maar blijft vaak niet heel lang branden. Bij De Tuinwinkel Online vind je houtskool van The Bastard. The Bastard garandeert een brandtijd van minstens 50% langer dan normale houtskool. Briketten daarentegen branden niet zozeer langer dan normale houtskool, maar ze gloeien langer na. Daarbij vatten ze binnen een paar seconden vlam en ben je in nog geen 10 minuten klaar om te beginnen met barbecuen. Doordat de briketten lang doorgloeien zijn ze ideaal voor grote stukken vlees die langer op de plaat moeten blijven liggen. 

 

Normale houtskool is meer geschikt voor eten dat maar voor een korte duur de hitte nodig heeft en voor barbecues zonder deksel. Ze laten minder as achter en zullen in een afgesloten barbecue de ventilatiegaten daardoor minder snel verstoppen. 

Heb jij al een idee welk soort houtskool handig zou zijn voor in jouw barbecue? Kijk welke soorten houtskool, briketten, aanmaakblokjes en smoke chips wij bij jou kunnen laten bezorgen! 

Bbq accessoires en hulpmiddelen

Voornamelijk bij houtskoolbarbecues kan het handig zijn om een aantal accessoires te bezitten voor het barbecuen. Voor het roken van vlees is het bijvoorbeeld handig om een Tube Smoker aan te schaffen. Hiermee kun je zowel warm als koud roken en mits gebruikt op de juiste manier, geeft de Tube Smoker zo’n 2 uur lang rook af. Dan is er ook nog de Smoker Box. Een box die je kunt vullen met rookhout en eventueel kruiden om nog meer smaak aan je vlees toe te voegen. Binnen het aanbod van De Tuinwinkel Online vind je verschillende vullingen voor in de Smoker Box. Steek jouw barbecue ongekend snel aan met een zogenaamde mannenfohn. Dé gadget voor wie geen zin heeft om eindeloos te wachten totdat de aanmaakblokjes en het houtskool goed brandt.