De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje


Hoera, GroenRijk 't Haantje is 90 jaar!

De vlaggen hangen uit, de slingers zijn opgehangen en de confetti dwarrelt naar beneden, want dit jaar blaast GroenRijk 't Haantje, de grote broer van deTuinwinkelOnline.nl, maar liefst 90 kaarsjes uit! Een mijlpaal om trots op te zijn, en dát vieren we groots met een overvloed aan jubileumacties. Wie jarig is, trakteert, dus houd deze pagina in de gaten voor al onze kortingsknallers en groene acties. Ook vertellen we je hier graag meer over de bijzondere geschiedenis van ons (online) tuincentrum. Stap terug in de tijd en laat je meevoeren naar de wortels van GroenRijk Rijswijk en deTuinwinkelOnline.nl. Begonnen als een zaadhandel die de vruchtbare bodem legde voor wat nu het meest veelzijdige tuincentrum in de regio is... Vier jij ons feestje mee?

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten
Vergelijk (0)

Achtergrond

Meer over onze jubileumsacties

We vieren het hele jaar feest in ons bruisende (online) tuincentrum. Ontdek bijvoorbeeld bovenstaande jubileumaanbiedingen! Wie wordt er nu niet blij van een flinke korting? Geniet ook van een gezellige shoppauze met ons speciale jubileumarrangement: een heerlijk kopje koffie of thee, en een verrukkelijk jubileumgebakje, samen voor slechts €4,99!

Feestelijk jubileumboeket

Maar dat is nog niet alles - elke vrijdag trakteren we je op een feestelijke verrassing met ons jubileum(weekend)boeket, verkrijgbaar voor slechts €12,99. Bij een verjaardag horen immers bloemen... Onze bloemisten maken er keer op een keer een feestje van! Kom langs en laat je verrassen door de inspirerende artikelen en gastvrijheid die ons tuincentrum te bieden heeft.

 

De wortels van GroenRijk Rijswijk

De periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog kende turbulente schommelingen. Er waren dalen, maar zeker ook mogelijkheden. Harm Vriend, een man gekenmerkt door een bijzondere ondernemerslust, zag vooral kansen. Hij startte in 1934 zijn eigen zaadhandel. Met deze zaadkwekerij trok Harm wekelijks langs markten in de regio en bouwde hij een solide reputatie op onder boeren en tuinders. Zijn expertise en sympathieke benadering maakten hem geliefd.

De bouwstenen van het tuincentrum

De oorlogsjaren brachten uitdagingen, maar dankzij zakelijke relaties met agrariërs wist de zaadhandel stand te houden. Zelfgekweekt zaaigoed werd ingezet in de ruilhandel die ontstond door schaarste. Na de bevrijding werd de fakkel overgenomen door Harms schoonzoon, Cor 't Hart. Hij loodste het bedrijf de tweede helft van de twintigste eeuw in. In 1962 ontstond, met de opkomende tuiniertrend, het fundament van het huidige GroenRijk 't Haantje.

Een familiebedrijf in bloei

Toen Cor ’t Hart plotseling overleed, stonden zoon Harry en vrouw Lida voor de uitdaging om het bedrijf voort te zetten. Harry, al van kinds af aan gepassioneerd door bloemen en planten, leidde de onderneming samen met zijn vrouw door deze periode. De vraag "doorgaan of stoppen?" hing echter wel in de lucht, maar uiteindelijk kozen ze voor doorgaan. In 1993 sloot 't Haantje zich aan bij de formule GroenRijk. In 2016 namen kinderen, Edwin en Gerdien, het roer over. Het pand werd in 2016 volledig vernieuwd en het tuincentrum floreerde als nooit tevoren.

Innovatie en groei

Met de vierde generatie aan het roer staat GroenRijk 't Haantje klaar om nieuwe horizons te verkennen. Wist je dat er ook een 't Haantje hoveniersbedrijf bestaat? In 2020 lanceerden ze zelfs een webshop: jawel, de online winkel waar je dit op leest! Maar de fysieke winkel blijft het kloppende hart van het bedrijf, waar klanten niet alleen planten kopen, maar een totaalbeleving ervaren. Deskundigheid, service en inspiratie vormen nog altijd de kern, en daar blijft GroenRijk 't Haantje zich vol overgave voor inzetten, samen met hun team van gepassioneerde medewerkers. Kom je ook binnenkort weer langs?

Wil je meer lezen over Tuincentrum 't Haantje? Lees hier het krantenartikel.

Openingstijden & contact