De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Houtskoolbarbecues

Een houtskoolbarbecue is verkrijgbaar in diverse varianten en van verschillende merken zoals The Bastard, Weber en Grill Guru.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten
Vergelijk (0)

Soorten barbecues bij De Tuinwinkel Online

Houtskoolbarbecues zijn in vergelijking tot elektrische- en gasbarbecues goedkoper en ze gaan lang mee. Het aanbod van houtskoolbarbecues bij De Tuinwinkel Online bestaat uit veel verschillende soorten en maten. Zo hebben wij Weber houtskoolbarbecues en The Bastard houtskoolbarbecues. Een van de favorieten; de Weber mastertouch en The Bastard Kamado Urban Compact. 

Waarom kiezen voor een houtskoolbarbecue?

Houtskoolbarbecues zorgen voor de authentieke rokerige barbecuesmaak aan jouw stukje vlees. Deze barbecues worden heel heet en behouden deze hitte lang. Er zijn verschillende manieren om te grillen op een houtskoolbarbecue. Zo kun je:

  • Direct grillen
  • Indirect grillen
  • 50/50 grillen

Bij het directe grillen zorg je ervoor dat het vlees recht boven de hete kolen ligt. Het sap dat uit het vlees druipt valt op de kolen en wordt hierdoor omgezet in rook. Houd de deksel dicht en de rook circuleert rond in de barbecue.

Indirect grillen op een houtskoolbarbecue houdt in dat je de kolen aan twee kanten neerlegt in plaats van in het midden. Het vlees leg je op het rooster wèl in het midden. Zo komt de hitte niet rechtstreeks op het vlees en zo voorkom je dat het vlees aanbrandt voordat de binnenkant goed gegaard is. Deze manier is handig voor het grillen van grote stukken vlees en zal +/- 30 minuten duren.

Het 50/50 grillen is een combinatie van de twee hierboven genoemde methoden. Je begint met het vlees recht boven de hete kolen te plaatsen en na +/- 15 minuten spreid je de kolen uit naar de zijkant. Het vlees laat je liggen. Zo schroeit het vlees in één keer goed dicht en gaart het daarna langzaam verder.

Houtskoolbarbecue kopen bij De Tuinwinkel Online

Kan jij ook niet wachten om een lekker gerecht klaar te maken op jouw eigen houtskoolbarbecue? Bestel eenvoudig jouw houtskoolbarbecue online of kom langs in ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk nabij Den Haag en Delft.