De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Hondenspeeltjes

Niks is leuker dan lekker spelen met je hond. Om dit een stuk makkelijker te maken, kun je kiezen uit verschillende soorten hondenspeeltjes. Zo kun je je hond goed bezighouden en blijven uitdagen. 

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 127 producten
Vergelijk (0)

Waar moet je op letten bij het kiezen van hondenspeelgoed?

Een goed hondenspeeltje voor jouw hond past bij zijn formaat, leeftijd en is veilig. Daarnaast moet het ook passen bij het doel waarvoor je het speeltje wil gebruiken. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het perfecte hondenspeeltje voor je hond. 

Veiligheid

Is jouw hond een sloper? Let dan altijd op of je hond niet makkelijk door het speeltje heen kan bijten. Let ook op scherpe delen of delen die los zitten. Het is niet gezond voor je hond als hij delen van het speeltje inslikt of zich aan het speelgoed kan bezeren. Kies daarom het liefst voor duurzaam en veilig materiaal. 

Laat verder je hond nooit alleen tijdens het spelen. Houd altijd je hond in de gaten of hij of zij niet te enthousiast wordt met spelen waardoor er iets zou kunnen gebeuren. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. 

Materiaal

Elke hond heeft zijn eigen voorkeur als het op het materiaal van hondenspeelgoed aankomt. De ene hond vindt een speeltje met touw helemaal het einde, terwijl een ander niets liever doet dan spelen met een zacht speeltje. Je komt hier vooral achter door verschillende materialen uit te proberen. Je zult snel genoeg verschil zien in het enthousiasme van je hond. Deels kun je het ook inschatten aan de hand van het ras van je trouwe viervoeter. Vaak sluit hun voorkeur aan bij het doel waarmee ze gefokt zijn. Een hond die gefokt is om te jagen, vindt een zacht speeltje vaak leuk, terwijl eentje met enorme kaakkracht het vaak leuker vindt om op iets stevigs te bijten. 

Formaat

Kies een hondenspeeltje dat past bij het formaat van je hond. Als richtlijn kun je er rekening mee houden dat het hondenspeelgoed goed in de bek moet passen, maar het niet zo klein moet zijn dat het ingeslikt kan worden. Ook moet je, vooral als je een klein hondje hebt, oppassen dat het speeltje niet te zwaar is. 

Leeftijd

Het is belangrijk om tijdens het uitkiezen van het juiste speeltje, ook rekening te houden met de leeftijd van de hond. Speelgoed voor puppy's is vaak wat kleiner en zachter dan speelgoed voor volwassen honden. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met hoe je hond er lichamelijk aan toe is. Een oudere hond met lichamelijke klachten kun je bijvoorbeeld beter geen trek- of renspelletjes meer laten doen. Maar een snuffelmat of een speeltje voor rustigere doeleinden zijn alsnog een manier om een oudere hond te kunnen uitdagen. 

Doel van het speelgoed

Waar de hond het speelgoed voor gaat gebruiken, speelt natuurlijk ook een grote rol in het uitzoeken van de juiste hondenspeeltjes. Wil je vooral dat je hond zijn energie kwijt kan? Dan is bijvoorbeeld een bal of apporteerspeelgoed perfect. Trekspeelgoed of een knuffel zijn handig als je de band met je hond wil verbeteren. Wanneer je juist speelgoed zoekt waarmee de hond zichzelf kan vermaken, dan kun je beter gaan voor bijvoorbeeld een snackbal die je kunt vullen met de favoriete snacks