De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Honden

Verzorgingsproducten en andere benodigdheden voor de hond. De Tuinwinkel Online biedt verschillende producten om je viervoeter blij te maken. Denk aan hondenvoer, voer en drinkbakken, hondenspeeltjes en manden.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 450 producten
Vergelijk (0)

Ik wil een hond! Wat heb ik allemaal nodig?

Leuk! Je hebt ervoor gekozen een hond in huis te nemen. Misschien weet je even niet waar je moet beginnen en waar je precies aan moet denken. Bedenk altijd dat een dier veel aandacht en zorg nodig heeft. Impulsaankopen wil je op dit gebied voorkomen. Een dier neem je namelijk voor jarenlang.

Een hond heeft bijvoorbeeld veel tijd en aandacht nodig. Wanneer je een puppy in huis neemt, kost het veel tijd en geduld om de hond op te voeden. Je gaat met je hondje naar puppycursus en je moet heel veel met het dier naar buiten om hem zindelijk te maken. Dit kan nog weleens pittiger zijn dan je van tevoren verwacht.

Ook heeft elk hondenras een ander karakter. Daarom is het goed om te kijken welk ras het best bij je past. Ben je juist opzoek naar een energieke hond waar je samen hele lange wandelingen mee kunt maken? Of zoek je liever een rustige knuffelkont?

Ben je er helemaal uit? Dan wordt het tijd om na te denken wat je allemaal moet aanschaffen voor een hond. Misschien weet je ook hierbij niet waar je precies aan moet denken. Wij sommen de belangrijkste dingen voor je op:

Hoe vaak moet je een hond ontwormen

Het regelmatig behandelen van je huisdier tegen wormen is erg belangrijk voor een optimale gezondheid. Wormen kunnen namelijk schadelijk zijn en na enige tijd lichamelijke klachten veroorzaken bij je viervoeter. Sommige wormsoorten, waarmee zowel de hond als kat besmet kunnen zijn, kunnen ook de mens infecteren. Heb je een hond én een kat, ontworm dan altijd de hond en kat tegelijkertijd.

Het beste is om je volwassen hond vier keer per jaar een wormenkuur te geven. Het kan zijn dat je viervoeter meer risico heeft op een wormbesmetting, en daarom vaker dan vier keer per jaar een behandeling nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je hond rauw vlees eet of in een omgeving woont waar de vossenlintworm veel voorkomt.

Wat zijn de leukste hondenspeeltjes?

In ons tuincentrum in Rijswijk verkopen wij de leukste hondenspeeltjes. Daag je hond uit met een interessant speeltje waar geluid uit komt. Onze favorieten:

  • KONG: Je hond kan heerlijk spelen en wordt ook nog eens beloond wanneer hij of zij speelt met het speeltje van KONG. Vul het speeltje met lekkers en je hondje moet proberen het eruit te halen. Werken voor een snack dus!
  • De LickiMat Buddy Likmat: voor Honden & Katten en is een snack en puzzel in één! Bestrijk de LickiMat met een lekkere honden- of kattensnack en het wordt likken geblazen! Het voer gaat in alle kleine vakjes zitten, jouw dierenvriendje moet echt moeite doen om de mat schoon te krijgen. Handig voor te snelle eters!

Welke hondenvoer en snacks merken

Het kans soms lastig zijn om te besluiten welk merk je nodig hebt voor je hond. Daarom is het altijd goed om onderzoek te doen voor wat het best bij jouw hond past. Denk daaraan aan de leeftijd van de hond, de dieetwensen, allergieën en natuurlijk wat de hond lekker vindt.

Een aantal merken hondenvoer en snacks die wij in ons assortiment hebben:

  • Boxby: Deze hondensnackjes zijn niet alleen heel lekker voor de hond, ze zijn ook nog eens heel handig om mee te trainen.
  • Farm Food: Deze hondenbrokken zijn volledig voer voor iedere soort hond. Groot of klein, oud of jong.
  • Voskes: The Snack Brand! Van natuurlijke hondensnacks tot een heerlijke traktatie voor de hond, Voskes maakt allerlei lekkers voor jouw trouwe viervoeter.

Heb je vragen over de juiste voeding of over de verzorging van je huisdier of tuindier, onze dierenwinkel medewerkers helpen je graag.