De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Graszoden

Wil je snel een mooi gazon, dan zijn graszoden de ideale oplossing. Je krijgt van ons gras van het juiste mengsel en van een uitstekende kwaliteit, namelijk van het merk Queens Grass. Onze graszoden zijn elke week te bestellen. Bestel je op dinsdag voor 17:00 uur, dan is de levering in diezelfde week op vrijdag binnen. Graszoden zijn alleen op te halen in ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk nabij Den Haag en Delft. Je kunt kiezen voor ophalen op vrijdag of zaterdag.

Naast graszoden kun je natuurlijk ook kiezen voor onderhoud van je gazon of aanleg van je gazon door gebruik te maken van graszaad en aanverwante artikelen.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten
Vergelijk (0)

Graszoden bestellen en afhalen

De graszoden hebben een afmeting van 1m² (40 cm breed en 250 cm lang). Houd altijd rekening met 5% snijverlies wanneer je de graszoden bestelt. Bij een gazon met veel rondingen moet je zelfs rekening houden met 10% snijverlies. Onze graszoden zijn elke week te bestellen. Bestel je voor dinsdag 17:00 uur, dan is de levering in diezelfde week op vrijdag bij ons binnen. De graszoden zijn alleen op te halen in ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk nabij Delft en Den Haag. Je kunt kiezen voor ophalen op vrijdag tussen 12:00 en 18:00 of zaterdag tussen 10:00 en 17:00 (in de periode: medio maart t/m medio december).
 

Wanneer graszoden leggen?

Het beste moment om graszoden te leggen is in de periode tussen maart en december. Het kan dus bijna het hele jaar! De reden hiervoor is dat het minimaal 10 graden moet zijn om aan te kunnen slaan. Wanneer het vriest kunnen de wortels van de graszoden niet door de grond heen groeien en de zaden krimpen, wat zal resulteren in dood gras. Graszoden kopen bij De Tuinwinkel Online kan dus ook alleen buiten de winter om. Verder is het beste moment om graszoden te leggen op een droge dag en het liefst met een aantal droge dagen daarvoor meegerekend. Verder raden we je aan om de ondergrond goed te voeden met Ecostyle Gazonstart. Deze natuurlijke voeding zorgt ervoor dat de graszoden een ideale start krijgen!

Hoe graszoden leggen?

Graszoden leggen is gelukkig geen hogere wiskunde, maar er zijn een aantal stappen waar je rekening mee zult moeten houden.
  • Begin met het vrijmaken van de grond. Ligt er oud gras, stenen, onkruid of iets anders? Haal dit dan weg;
  • Voed vervolgens de ondergrond met een bodemverbeteraar;
  • Maak de grond nagenoeg perfect gelijk en stamp aan;
  • Rol vervolgens de graszoden uit over het gebied.
Voorafgaand aan het leggen van de graszoden is het aan te raden om het oppervlakte op te meten van het gebied waar het gazon komt. Zo kom je niet in de knoop met het bestellen van de graszoden.

Wanneer graszoden maaien?

Graszoden maaien kan vrij snel na het aanleggen al gedaan worden. De richtlijn die we daarbij aanhouden is dat je voor het eerst kunt maaien wanneer het gras zo’n 4-8 cm lang is. Vaak is dit al zo na een week. Gebruik voor het netjes maken van de randen een grasschaar. Deze kan op plekken komen waar een grasmaaier niet komt. Zo hou je het volledige gazon geordend.

Kale plekken in gras verbeteren

Nu kan het zo zijn dat je een mooi gazon hebt aangelegd, maar dat er naar verloop van tijd kale plekken ontstaan. Wat de oorzaak hiervan ook is, De Tuinwinkel Online heeft de oplossing. Met de Ecostyle graszaad herstel zul je bijna geen kleurverschil zien wanneer het nieuwe gras opkomt. Ook zijn de zaden beschermd tegen vogelvraat. Maak met de graszoden en alle voeding en bescherming in ons assortiment het ideale gazon!

Alles voor jouw gazon