De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Bloembollen

Wie wordt er nou niet vrolijk van bloembollen? Plant een bloembol in de volle grond (of bloembak) en je wordt later beloond met prachtige bloemen! De aanwezigheid en samenstelling van ons assortiment bloembollen is afhankelijk van het seizoen. Zomerbollen worden in het voorjaar geplant en bloeien tijdens de zomermaanden, terwijl voorjaarsbollen in de herfst worden geplant en in het vroege voorjaar tot bloei komen. Met een slimme planning kun je zowel in het voorjaar als de zomer van prachtige bloemen en kleurtjes genieten!
Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 110 producten
Vergelijk (0)

Bloembollen kopen

Wil jij je laten verrassen door opkomende bloemen in allerlei geuren en kleuren? Dan zijn bollen perfect voor jou! Bloembollen kopen kan helaas niet het hele jaar door, daarom spreken we weleens van bollentijd. In zowel het voorjaar als het najaar is een assortiment aan bloembollen te koop. Welke bloemen verkrijgbaar zijn, ligt per seizoen anders.
 

Bloembollen planten

Het planten van bloembollen is niet ingewikkeld zolang je de juiste plantperiode maar aanhoudt. Zo is er verschil tussen voorjaarsbollen en zomerbollen; de bollen zullen in gelijknamig seizoen bloeien. Dit kan alleen als de bloembol op het juiste moment in de grond of aarde gestopt wordt. Op iedere verpakking staat plant- en bloeiperiode vermeld. Bij bloembollen planten moet je ook rekening houden met de diepte van het gat. Denk aan twee tot drie keer de boldikte. Vul het gat daarna weer aan met aarde en druk zachtjes aan.
 

Populaire bloembollen soorten

De meest populaire bloembollen soorten zijn in elk denkbare kleur verkrijgbaar. Ook qua aantallen heb je vaak zelf de keuze in hand. Wij hebben de meest verkochte voorjaarsbollen op een rij gezet voor je:
  • Tulpenbollen: Deze bloembollen zorgen voor prachtige tulpen in je tuin! Soorten met een wat kleinere bloem zijn ook erg geschikt om als snijbloem te gebruiken. Leuk als je er een paar gebruikt om zo het voorjaar in huis te halen.
  • Narcissenbollen: Nog zo’n typische lentebol! Zie je de eerste Narcissen opkomen, dan krijg je echt het voorjaarsgevoel.
  • Krokusbollen: Sterke bloembollen die einde winter vrolijk uit de grond komen schieten. Erg populair vanwege deze vroege bloei.
  • En natuurlijk ook andere voorjaarsbollen zoals de Hyacint, Allium (sierui) en Muscari (blauw druifje)

Wanneer kun je bloembollen planten?

Zoals hierboven wordt genoemd, moet je vooral rekening houden met voorjaarsbollen of zomerbollen. Wil je genieten van een voorjaarstuin vol bloemen dan kun je van september tot half december met voorjaarsbollen aan de slag. Zomerbollen zijn vanaf februari verkrijgbaar en kun je het beste in april of mei planten. Wij raden het je sowieso af om bloembollen langer te bewaren. Als je bollen niet in de eerst bedoelde plantperiode gebruikt, dan zullen de bloembollen vergaan en onbruikbaar worden. Bezoek ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk voor het gehele aanbod en advies over bloembollen of andere tuinzaken.