De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Gasbarbecues

Kies je voor gemak, ga dan voor een gasbarbecue. Je zet de barbecue aan en niet veel later kun je het eerste eten al bereiden. Bij De Tuinwinkel Online vind je verschillende maten gasbarbecues.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten
Vergelijk (0)

Voordelen van een gasbarbecue

Vaak wordt er gedacht dat barbecueën op houtskool ‘authentieker’ is dan op een gasbarbecue. Maar is dat ook echt zo? Barbecuen op een gasbarbecue heeft grote voordelen. 

Zo hoef je een gasbarbecue slechts aan te zetten. Je hoeft je geen zorgen te maken of de vlammen wel aan blijven, of de kolen wel droog genoeg zijn en of je aanmaakblokjes in huis hebt. Het kost minder tijd om een gasbarbecue aan te steken. Daarnaast heeft een gasbarbecue minder onderhoud nodig dan andere barbecues. Het volstaat al om het rooster elke keer schoon te maken en de opvangbak voor het vet. Neem daarnaast naar eigen voorkeur af en toe de barbecue af met een doekje en meer is er niet nodig. Als laatste is een van de voornaamste voordelen van een gasbarbecue dat je zelf de temperatuur kunt bepalen en dat de barbecue die constant aanhoudt. Zo wordt het makkelijker om precies te weten hoe lang je vlees moet grillen, roken, bakken of langzaam garen. 

Grillen op een Weber gasbarbecue

Voor het grillen op een Weber gasbarbecue zijn 3 verschillende methoden.

  • Direct grillen
  • Indirect grillen
  • 50/50 grillen

Bij direct grillen wordt het vlees mals door zijn eigen sappen. Wanneer het vlees op de grill ligt, rechtstreeks boven de warmtebron en het sap eruit sijpelt, verdampt dit waardoor het weer omhoog stijgt naar het vlees toe. De rook die hierbij vrijkomt geeft het vlees de typische barbecuesmaak. 

Bij het indirecte grillen plaats je het vlees niet rechtstreeks boven de hittebron. Je warmt slechts aan twee kanten de barbecue op en legt het vlees in het midden daarvan. Zo komt de hitte er niet direct op. Met de barbecue dichtgeklapt circuleert de hitte rond en grill je het vlees op deze manier langzamer dan bij direct grillen. Deze manier van grillen wordt meestal gebruikt voor grote stukken vlees om ze zo mals mogelijk te bereiden.

De laatste manier is het 50/50 grillen. Deze manier wordt ook vaak gebruikt voor het bereiden van grote stukken vlees, om te voorkomen dat de buitenkant verbrand voordat de binnenkant gaar is. Hier combineer je direct en indirect grillen met elkaar. Je begint met het directe grillen en na +/- 15 minuten verplaats je de hittebron om het vlees verder langzaam te laten garen. Probeer deze manieren uit op één van onze Weber gasbarbecues!
 

BBQ accessoires