De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuintafels

Stel zelf je tuinset samen met tuintafels van De Tuinwinkel Online. Wij verkopen diverse merken, zoals Tierra Outdoor en Exotan. Bekijk hieronder ons online aanbod of kom langs om ons volledige assortiment te bekijken in onze showroom in Rijswijk.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten
Vergelijk (0)

Verschillende vormen en maten 

Voor een uitgebreid assortiment tuintafels kun je terecht bij De Tuinwinkel Online. Voor een kleine impressie zetten we de meest populaire tuintafels op een rij:

  • Tuintafel klein
  • Tuintafel vierkant
  • Tuintafel rond
  • Tuin eettafel
  • Tuin bijzettafel
  • Inklapbare tuintafel

De designs binnen ons aanbod verschillen erg van elkaar, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is de hoogwaardige kwaliteit. 

Waar let je op bij het kiezen van een tuintafel?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe groot de tafel mag zijn. Komt de tafel op je balkon, in de voortuin of achtertuin? Hoeveel ruimte heb je nodig voor stoelen en kan er nog rondgelopen worden? Vervolgens kijk je welke vorm en hoogte je wil. Kies bijvoorbeeld voor een vierkante tuintafel of een ronde tuintafel. Heb je meer behoefte aan een eettafel in de tuin of een bijzettafel? Houd daarnaast ook rekening met kinderen of ouderen. Ronde tafels hebben geen scherpe hoeken en zijn dus veiliger voor kinderen en een hoge tafel is in verband met de mobiliteit van een ouder persoon eerder aan te raden. Als laatste is de mate van onderhoud belangrijk om mee te nemen in jouw keuze. 

Onderhoud van diverse materialen 

De tuintafels bij De Tuinwinkel Online zijn goed te onderhouden. Zo zijn teakhout, wicker en aluminium materialen die niet rotten. Dit maakt het mogelijk dat ze 365 dagen in het jaar buiten kunnen staan en weinig onderhoud nodig hebben. Toch is het aan te raden om af en toe een doekje over de tuintafel te halen. Denk er hierbij aan dat je scherpe en schurende voorwerpen vermijdt. Enkel een sopje met water is al genoeg om de materialen van de tafels schoon te houden. 

Teakhout bevat van zichzelf oliën en hars, wat ervoor zorgt dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Mocht je de originele kleur zo lang mogelijk willen bewaren, dan kun je de tafel behandelen met speciale teakolie insmeren. Voor het goed reinigen van wicker kun je met een klein voorwerp tussen de gevlochten draden prikken. Dit is een tijdrovend werk, maar daarna is het meubelstuk zo goed als nieuw. Het onderhouden van de bamboe tuin bijzettafels en tuintafels ligt iets ingewikkelder. Vanaf de aankoop is het aan te raden om bamboe meubelen in te smeren met een laagje Bamboe Protect. Dit vertraagd de vergrijzing van de bamboe en voorkomt dat er vlekken in komen. 

Aluminium is van alle materialen het simpelst te onderhouden, je neemt het enkel af en meer is er niet voor nodig. Wel is het handig om aluminium meubelen binnen te halen wanneer er veel wind voorspeld is. Dat het materiaal licht is, is fijn, maar de keerzijde daarvan is dat het makkelijk wegwaait tijdens een zware storm. 

Tuintafels kopen bij De Tuinwinkel Online

Het kopen van tuintafels bij De Tuinwinkel Online doe je snel en eenvoudig op de website. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, stel deze dan aan ons door eenvoudig contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor jou en jouw wensen.

 

Tuinstoelen   Tuinkussens   Parasols   Terrasverwarming