De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Kinder tuingereedschap

Tuinieren is niet alleen leuk voor volwassenen, maar het kan net zo leuk zijn voor kinderen! Boost de skills van jouw kind door samen de tuin in te gaan en zowel hun creativiteit en discipline te bevorderen. Doe het natuurlijk wel op een veilige manier met de speciale kinder tuingereedschappen die je vindt bij De Tuinwinkel Online. Je vindt ze in losse onderdelen of als kinder tuingereedschap set! Met hun eigen gereedschap zoals een kinderhark en kinder tuinhandschoenen kunnen zij jou helpen om de tuin mooi te houden en de planten te verzorgen. Bekijk hieronder ons aanbod!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 18 van 18 producten
Vergelijk (0)

Veilig tuinieren met kinderen

Veiligheid gaat voor alles en dat nemen wij dan ook serieus. Kinder tuingereedschap kopen is dan ook erg belangrijk. Daarom zijn de meeste gereedschappen gemaakt van verschillende materialen waar jouw kind zich niet aan kan snijden of bezeren. Is jouw kind al wat ouder en heeft hij/zij al wat meer ervaring in de tuin? Dan hebben we natuurlijk ook metalen kinder tuingereedschap. Of jouw kind nu ervaren is of niet, het blijft belangrijk om hun fragiele huid te beschermen tegen splinters of doorns. Aan te raden is het dus om tuinhandschoenen aan te schaffen in een leuke kleur of met een leuk printje. Bescherm daarnaast de knieën van het kind door een handig zwembad matje te gebruiken waar zij op kunnen zitten wanneer ze laag bij de grond bezig zijn. Het gebruik van een matje is dus niet alleen handig voor een zwembad, maar ook om je kind en zijn/haar kleding te beschermen.
 

Het positieve effect van tuinieren op kinderen

Tuinieren blijkt een positief effect te hebben op de ontwikkeling van een kind. Je bevordert er onder andere de discipline, creativiteit en het geduld mee. En zoals gezegd wordt; jong geleerd is oud gedaan! Het is gezellig om samen de tuin in te gaan en bezig te zijn, tussendoor af en toe een pauze te nemen en met leuk buitenspeelgoed te spelen en na verloop van tijd zelfs mooie resultaten te zien van het harde werken.