De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Gazon

Hier vindt u alles wat u nodig heeft om een prachtig groen gazon te creëren. Of u nu op zoek bent naar graszoden, graszaad, mest, kalk of gereedschap, wij hebben het allemaal voor u beschikbaar. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld om aan al uw behoeften te voldoen, of u nu een professionele tuinier bent of gewoon een gepassioneerde amateur. Onze graszoden zijn van de hoogste kwaliteit en zorgen voor een weelderige, gezonde en duurzame grasmat. Blader door ons aanbod en maak uw keuze.
Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 50 producten
Vergelijk (0)

De efficiëntie van graszoden

Wat is nu precies het voordeel van graszoden kopen als je ze vergelijkt met graszaad? Het antwoord hierop is simpel; het tijdsgewin. Wanneer je graszaden zaait moet dat op een gelijke manier gebeuren, om ervoor te zorgen dat de grasmat overal even dicht begroeid is. Bij graszoden leggen hoef je daar geen rekening mee te houden. Deze grasmatten koop je kant en klaar, rol je uit over het stuk in de buitenruimte waar dat voor bedoeld is en voilá. Er ligt een grasmat met een evenredige bedekking en waarvan het gras allemaal even lang is. Deze oplossing is ideaal voor wie snel resultaat wil zien en geen geduld heeft om te wachten op perfectie.

Hoe verzorg- en bescherm je het gazon?

Wanneer je een mooie hoeveelheid gras hebt is het wel zo fijn om het groen te houden en vrij van mos en onkruid. Gebruik hiervoor dus onze speciale gazonverzorging en -bescherming. Binnen ons assortiment vind je onder andere:
  • Pokon Mos & Onkruid Weg;
  • Gazonmeststof;
  • Kalk;
  • Herstel graszaad;
  • Biologische bestrijdingsmiddelen tegen grasinsecten.
Nu kun je je afvragen waarom er kalk tussen staat. Kalk heeft als werking dat het de zuurtegraad van de grond verlaagd. Hierdoor krijgt mos minder kans om te groeien en kan het gras voedingsstoffen beter opnemen. Zeker het kopen waard! Wanneer je het beste kalk kunt strooien en de grond bemesten lees je in ons blog over gazononderhoud.
 

Wat zijn grasscharen?

Grasscharen zijn ervoor bedoeld om de randen van een gazon netjes bij te kunnen werken. Een grasschaar komt namelijk op plekken waar een grasmaaier niet kan komen. Deze scharen voor het gazon komen in verschillende vormen en maten. Zo zijn er varianten die erg lijken op en normale schaar, maar dan met horizontaal gelegen knipbladen. Daartegenover staan grasscharen met meerdere snijbladen. Deze werken vaak met een accu en zijn daardoor erg makkelijk in gebruik. Onze grasscharen hebben ergonomisch verantwoorde handvaten zodat ze stevig in de hand liggen en prettig zijn wanneer je er lang mee moet werken.