De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Verzorging hond

Wanneer je een hond hebt, moet je deze natuurlijk ook de juiste verzorging geven. Denk bijvoorbeeld aan de vachtverzorging en verkoelingsproducten voor de hond. Op deze pagina vind je alles over de verzorging voor de hond. 

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 50 producten
Vergelijk (0)

Wat is de juiste verzorging voor je hond?

Honden hebben veel behoefte aan zorg en aandacht zodat ze gezond, blij en fit blijven. Honden zijn sociale dieren en hechten zich heel erg aan hun baasjes. Je moet dus genoeg tijd nemen om ze de juiste zorg en aandacht te geven. Een gezonde hond is actief, heeft heldere ogen, schone oren, een schoon gebit, een glanzende vacht, is niet te zwaar en heeft normale stevige ontlasting. 

Om te zorgen dat je hond in topconditie blijft, zijn er een aantal punten waar je voor moet zorgen:

  • Minimaal 3 keer wandelen op een dag
  • Dagelijks spelen met de baas
  • Jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole bij de dierenarts
  • Elke 3 maanden je hond ontwormen
  • Regelmatig checken op vlooien en teken
  • Vachtverzorging minimaal 1 keer per week
  • Goede voeding

Vachtverzorging 

Elke hond heeft vachtverzorging nodig. Dus ook honden met een korte vacht. Hoelang je dus bezig bent met de vachtverzorging, ligt aan hoe veel vacht je hond heeft. Ook heeft een hond in de ruiperiode meer vachtverzorging nodig dan gewoonlijk. Hoe je de vacht precies moet verzorgen, is per vachttype verschillend. Sommige dingen kun je zelf doen maar je kunt ook langs bij een trimsalon. Bij te weinig of niet goed borstelen kan de ondervacht van een langharige hond gaan klitten en vervilten. Met een netjes geborstelde bovenvacht is dit niet duidelijk te zien, maar de hond kan er veel last van krijgen. De huid gaat dan irriteren en de hond krijgt het erg warm. Het enige wat dan helpt is om de hond helemaal te scheren. 

Behandelen tegen vlooien en teken

Tegenwoordig kan je hond op elk moment van het jaar teken en vlooien oplopen. Daar wil je natuurlijk iets aan doen om te voorkomen dat je hond hier last van krijgt. Op onze webshop kun je terecht voor middelen van Advantix. Dit middel zorgt ervoor dat vlooien, teken en luizen doodgaan. De afwerende werking van het middel zorgt ervoor dat het risico op ziektes door vlooien en teken vermindert. Het middel van Advantix wordt aangebracht met pipetjes. Heeft je hond toch een teek opgelopen? haal deze dan zo snel mogelijk weg met de daarvoor bestemde tekenhaak of tekentang. 

Heb je meer advies nodig? Bezoek dan ons tuincentrum in Rijswijk! Onze collega's van de dierenafdeling staan voor je klaar om je te woord te staan.