De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Hondenvoer en snacks

Jouw trouwe viervoeter verdient natuurlijk het beste hondenvoer en snacks als beloning! Wanneer je hondenbrokjes of natvoer wilt kopen, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Namelijk de leeftijd, activiteit en lichaamsgrootte van jouw hond. Met het juiste hondenvoer heb je een goede ondersteuning voor het welzijn van jouw hond in elke levensfase. Zo leg je de basis voor een lang, gezond en actief hondenleven!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 190 producten
Vergelijk (0)

Welk hondenvoer kan ik aan mijn hond geven? 

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten hondenvoer, dat je soms niet meer weer wat precies het beste is voor jouw hond. Wat is nu precies het beste voer en wat past het best bij mijn hond? We leggen uit wat de verschillen zijn tussen brokken, diepvriesvoer en blikvoer.  

Je kunt hondenvoer over het algemeen verdelen in 3 groepen:  

  • Droogvoer 

  • Diepvriesvoer (te verkrijgen in ons tuincentrum)

Elke soort hondenvoer heeft voor- en nadelen. Ook is de soort wat het best bij jou en je hond past afhankelijk van jullie voorkeuren. Waar je dan bijvoorbeeld naar kan kijken is de prijs, de beweging van je hond en hoe kieskeurig je hond is. Ook kan het zijn dat je hond bepaalde allergieën heeft of gevoelig is voor sommige bestandsdelen in het voer.  

Droogvoer  

Onder droogvoer vallen alle soorten hondenbrokken. Deze hondenbrokken bevatten meestal als hoofdbestandsdeel een vorm van granen. Deze kunnen bestaan uit tarwe, gerst, mais of rijst. Deze granen zijn nodig om een brokje te kunnen maken. Net als mensen kunnen sommige honden niet tegen gluten. Speciaal voor deze honden bestaat er graanvrij hondenvoer. Hierbij wordt geen tarwe, maar rijst gebruikt. 

Naast graan, bevat de hondenbrok dierlijk eiwit. Dit wordt aan de brok toegevoegd en bestaat meestal uit kip, rund, zalm of gevogelte. Dit dierlijke eiwit is het ingrediënt waar je hond het meeste aan heeft. Hier haalt hij namelijk zijn energie uit. 

Naast dierlijk eiwit en graan kan de brok nog andere ingrediënten bevatten. Dit kunnen dierlijke of plantaardige vetten zijn. Ook worden in de meeste soorten hondenvoer extra vitamines en mineralen toegevoegd. Vaak worden antioxidanten gebruikt om de houdbaarheid van het voer te verlengen. 

Blikvoer 

Blikvoer/natvoer kan alleen vlees of vlees met groentes en granen bevatten. De kwaliteit van het blikvoer verschilt nogal per merk. Blikvoer kan gemakkelijk gevoerd worden en is lang houdbaar. Ook hoef je dit niet te ontdooien. Blikvoer bevat echter wel veel vocht, waardoor je hond er relatief veel van moet eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Diepvriesvoer 

Diepvriesvoer of vers vlees wordt voor de hond steeds populairder. Deze vorm van hondenvoer heeft hele ander kenmerken, voordelen en nadelen vergeleken met brokken. De kwaliteit van diepvriesvoeding ligt vaak erg hoog, maar je dient wel met meer dingen rekening te houden voor je dit aan je hond geeft. Ontdooid vlees kan namelijk niet heel lang bewaard worden in de koelkast. Wel vinden honden deze vorm van hondenvoer vaak het lekkerst en is het ook nog eens erg gezond voor ze. Helaas kunnen wij deze vorm voer niet online bieden. Wel kun je hiervoor langskomen in ons tuincentrum in Rijswijk

Naast de eerdergenoemde voorbeelden, kun je hondenvoer verdelen in nog meer soorten: 

  • Voer voor puppy's 

  • Voer voor volwassen honden 

  • Voer voor senior honden 

  • Dieet- en gezondheidvoer 

  • Ras gerichte voeding 

  • Supplementen 

  • Hondensnacks 

Heb je online niet gevonden wat je zocht? Bezoek dan ons ruime assortiment in GroenRijk 't Haantje Rijswijk. Als je hulp nodig hebt kun je terecht bij ons medewerkers, die helpen je graag op weg!