De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Plantenlabels

Creëer orde in je (moes)tuin met plantenlabels. Op een plantenbordje of plantensteker noteer je de naam van het plantje, zodat je je niet kunt vergissen. Plantlabels kunnen van hout zijn of kunststof en je steekt ze eenvoudig naast het plantje. 

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten
Vergelijk (0)

Begin met kweken!

Het beginnen van je eigen moestuin hoeft niet moeilijk te zijn. Wij helpen je op weg om samen met de producten van De Tuinwinkel Online een start te maken aan een moestuin met al jouw lievelings gewassen erin. Volg deze 5 stappen om te beginnen aan een moestuin:
  1. Allereerst wil je natuurlijk weten welke gewassen je wil verbouwen. Doe daarvoor goed onderzoek online over welke wel/niet goed samen gaan. Begin daarbij ook simpel. Het is handig om eerst het moestuinieren onder de knie te krijgen voordat je overstapt op moeilijkere gewassen.
  2. Kies een goede plek voor de moestuin. Ideaal is op een windvrije zonnige plek. Dit kan zowel in de tuin zijn als op een balkon of binnen. Ga je binnen verbouwen? Kijk dan wel even welke gewassen binnen verbouwd kunnen worden. De grond moet zowel binnen als buiten voedzaam zijn en makkelijk doordringbaar. Kies bijvoorbeeld een toegankelijke Pokon potgrond.
  3. Verdeel vervolgens de grond op in aparte vakken. In elk vak doe je één soort gewas. Zo zitten ze elkaar niet in de weg en kun je ze makkelijk van elkaar onderscheiden. Voor balkon moestuinieren is dit niet nodig, daar doe je de gewassen elk in een andere kweekpot.
  4. Start met het zaaien van de moestuinzaden! Hierbij kun je kiezen voor losse zaden, vooraf gecombineerde zadenmixen, zaadbommetjes, en zaadmatjes.
  5. Geef de moestuin de nodige aandacht. Denk hierbij aan het wieden van onkruid, het voeden van de grond met moestuinverzorging en het bewateren. Zoek goed op welke verzorging jouw gekozen gewassen nodig hebben en baseer daarop wanneer je de tuin water geeft. Als je de moestuin buiten hebt hou je ook rekening met droge en natte seizoenen. Is het winter en is er vorst op komst? Bescherm de moestuin hier dan tegen.
Met deze tips ben jij in staat om te beginnen aan je eigen moestuin! Kijk binnen ons aanbod naar alle benodigdheden en begin wanneer jij er klaar voor bent. Succes!

Zaden voor jouw moestuin