De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Hondenmand

Elke hond verdient een heerlijk plekje om tot rust te komen. Met een goed hondenkussen of een hondenmand moet dit zeker goedkomen. Er zijn een heleboel soorten en maten hondenbedden zodat deze bij jouw hond en het interieur past. Je wilt natuurlijk ook dat het qua kleur en vorm naar wens is. Bekijk hier ons aanbod hondenkussens en hondenmanden. 

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 29 van 29 producten
Vergelijk (0)

Hoe kies je de juiste hondenmand uit?  

Bij het kiezen van een hondenmand zijn er een aantal aandachtspuntjes om op te letten. Je kijkt als eerst natuurlijk naar de maat. Een hondenmand moet groot genoeg zijn voor de hond om lekker in te liggen zonder dat hij met zijn kop of poten over de rand hangt. Een hondenmand die te groot is, zal minder snel problemen opleveren dan een te kleine, maar het zal voor de meeste honden het prettigst zijn als ze er precies in passen.   

Hoe weet je welke maat je nodig hebt? 

Je kunt je hond opmeten van de voorkant van zijn snuit tot de staartaanzet en tel er 10cm bij. Dat is de minimale maat die de mand moet hebben zodat je hond comfortabel in zijn mand kan liggen. Ligt je hond liever opgerold, meet je hond dan op in zijn slaaphouding en tel ook hier een extra 10cm bij. Nu weet je het formaat van de hondenmand wat je nodig hebt. Natuurlijk ligt het ook aan hoeveel ruimte je in het interieur hebt. Het moet namelijk een rustig plekje zijn waar de hond tot rust kan komen en niet midden in de kamer. 

Soorten van een hondenbed 

Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten hondenmanden. Hierbij kijk je natuurlijk goed wat bij je hond past en wat je zelf mooi vindt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een fluffy hondenmand of een leather look. Let bij stoffen hondenmanden op of je een hond hebt die snel iets kapot bijt, dan is dit niet heel handig.  

Voorbeelden van hondenmanden zijn: 

  • Hondenmand van stof 

  • Hondenslaapzak 

  • Hondenkussen 

  • Hondenbank