De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Clusterverlichting

Breng je huis in kerstsferen met clusterverlichting van De Tuinwinkel Online. Deze LED lampjes kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ben je benieuwd hoeveel kerstlampjes je het best in de kerstboom kan doen? Lees dan ons artikel hierover.
Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten
Vergelijk (0)

Wat is clusterverlichting?

Clusterverlichting bestaat uit een lang snoer met allemaal LED lampjes eraan, welke heel dicht op elkaar geplaatst zijn. Doordat de lampjes zo dicht op elkaar staan is clusterverlichting perfect voor in de kerstboom, in een heg, struik of andere boom in de tuin. Waar verlichting met minder lampjes soms nog kan verdwijnen tussen de takken en naalden van een boom, is dat bij clusterverlichting niet het geval. De grote aantallen zorgen voor een groter volume aan licht, zodat het nooit zomaar opgeslokt zal worden door hetgeen waarmee het omringd is. Onze Lumineo clusterverlichting is voor buiten geschikt en voor binnen. Clusterverlichting heeft nu eenmaal een stuk meer lampjes dan andere lichtsnoeren, en daar betaal je dus ook iets meer voor. In verhouding zijn ze echter dan weer niet duurder dan andere snoeren en er komen meerdere voordelen bij kijken. Zo gaat LED verlichting langer mee dan andere verlichting, gemiddeld zo’n 50.000 uur. Dit maakt het een kleine investering en een duurzame keuze.
 

Hoe kun je clusterverlichting in de boom hangen?

Zoals eerder benoemd kun je clusterverlichting dus evengoed in een kerstboom hangen. Maar hoe kun je dat het beste doen, zonder dat alle lichtjes op één plek eindigen? Clusterverlichting in de kerstboom hangen is eigenlijk vrij simpel. Wel is het handig om rekening te houden met de afmetingen van de boom en het lichtsnoer. Heb je bijvoorbeeld een boom van > 200 cm, dan raden we je aan hier een lang lichtsnoer bij te kopen. Bij een kortere boom kun je vanzelfsprekend kiezen voor een korter snoer. Er zijn verschillende manieren waarop je een lichtsnoer in een kerstboom op kunt hangen. Je kunt kiezen voor horizontaal en verticaal.
  • Horizontaal: begin je bovenaan de boom met het uiteinde waar geen stekker aan zit. Vanaf daar draai je het snoer om de boom heen, terwijl je de lampjes tussen de takken door hangt. Zorg ervoor dat tussen de rijen lampjes telkens ongeveer een hand aan ruimte over is.
  • Verticaal; begin je ook bovenaan met het uiteinde waar geen stekker aan zit, alleen laat je het snoer dan naar beneden hangen. Je begeleidt hem tussen de takken door. Eenmaal onderaan de boom neem je het snoer ongeveer 5 cm mee opzij en doe je hetzelfde alleen dan weer naar boven. Zo ga je door tot de hele boom gelijk verlicht is.