De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Kweekbakken en -potjes

De start maken aan het kweken van je eigen gewassen is leuk om te doen en om later de vruchten van te plukken. Hoe je begint en hoe je het doet is aan jou, maar een moestuinbak kopen is wel aan te raden. Zeker als je geen grond tot je beschikking hebt, of op een balkon moet moestuinieren. Alle soorten bakken, potjes en kasjes vind je bij De Tuinwinkel Online. Bedenk hoe jij wil gaan moestuinieren en stem daar jouw keuze voor een moestuinbak op af.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 64 producten
Vergelijk (0)

Diverse soorten moestuinbakken

Om te moestuinieren is het belangrijk om een goede omgeving voor de gewassen te creëren. Wat het beste is kan verschillen per gewas, dus is het handig om te kijken naar welke soorten goed met elkaar samengaan. Koop hiervoor de juiste moestuinzaden van Buzzy! De verschillende soorten moestuinbakken die je in ons assortiment kunt vinden zijn:
  • Minigarden;
  • Enkele- en meerdelige kweekbakken;
  • Greenhouses;
  • Kweekschotels;
  • Kweektafels.
De Minigarden en meerdelige kweekbakken hebben ruimte voor verschillende soorten gewassen die van elkaar onderscheiden worden. Met een Greenhouse kun je voor een vochtiger klimaat zorgen voor hetgeen in de moestuinbak. Aardbeien en tomaten hebben daar in het begin van hun groei bijvoorbeeld behoefte aan. Doordat er een deksel op de schaal past zorgt dat ervoor dat het vocht binnen de Greenhouse blijft. Een kweektafel is handig voor als je een tuinkas hebt. Deze staan op hoge poten zodat je niet helemaal naar de grond hoeft te buigen.

Moestuinbak indelen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van een indeling voor jouw moestuinbak. Zo worden de gewassen ingedeeld in 5 categorieën. Deze zijn de peulvruchten, koolsoorten, bladgroenten, vruchten en bol- en knolgewassen. Alle gewassen binnen deze secties kunnen goed naast elkaar groeien en als je ze wil combineren is het handig om ze in losse bakken te doen, of door middel van paden van elkaar te onderscheiden. Misschien kunnen sommige gewassen dus niet goed samengaan, maar wat ze in ieder geval elk nodig hebben is goede moestuinvoeding. Dit laat jouw gewassen in hun mooiste vorm naar boven komen.

Balkon moestuinieren

Dan is er nog het steeds bekender wordende balkon moestuinieren! Voor wie geen tuin heeft, maar wel graag een moestuin wil aanleggen is dit een uitkomst. Je hoeft geen rekening te houden met wat wel en niet met elkaar samengaat en je kunt creatief worden met het gebruik van potten! Om ruimte te besparen zou je kunnen stapelen, waardoor je een schattig tafereel krijgt. Je kunt de potten wanneer je wil op een andere manier neerzetten of verplaatsen. Het balkon moestuinieren is een stuk flexibeler dan moestuinieren in een tuin. Ben jij al benieuwd naar wat voor leuke potten combinaties je kunt maken?