De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuinkalender december

Tuinkalender december

Met de nieuwe maand december is het weer tijd voor wat belangrijke klusjes in de tuin! Elke maand van het jaar heeft zo zijn eigen handleiding, zo ook december. Wil jij in het nieuwe jaar genieten van een mooie en gezonde tuin dan hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

Snoeien

Deze maand heb je het meeste snoeiwerk aan fruitbomen en bladverliezende heesters en bomen. Snoei je heesters en hagen mooi terug en breng ze mooi in model.

Gazon

Aan het gazon hoeft niet veel gedaan te worden. Bij zacht weer kun je de laatste bladeren van het gazon harken om gele plekken te voorkomen. Ligt er sneeuw op het gazon? Loop er dan niet op, het gras kan snel beschadigen.

Vijver

Als het gesneeuwd heeft, maak dan het ijslaagje deels sneeuwvrij zodat de vijverplanten licht krijgen.

Extra sfeer tijdens donkere dagen

De laatste maand van het jaar is al donker genoeg. Geef de tuin meer sfeer en hang wat kerstverlichting op in bomen en heesters. Probeer ook eens de lampjes om de stam te wikkelen of langs de rand van de schutting. Clusterverlichting en andere kerstlampjes zijn vaak voor indoor en outdoor geschikt. Bekijk een verpakking goed om te zien of het lichtsnoer voor buitenshuis bedoeld is.

Heb je nog vragen over tuinklussen in december? In ons tuincentrum staan specialisten voor je klaar! Breng een bezoek aan ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk of shop direct online.

Tags: