De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Bloembollen planten: de voorjaarsbollen zijn er weer!

Bloembollen planten: de voorjaarsbollen zijn er weer!

Vanaf september breekt de bollentijd weer aan! Wie een fleurige voorjaarstuin wil, beginnen nu met bloembollen planten. Voorjaarsbollen kunnen vanaf september geplant worden en laten je tuin in het voorjaar stralen. Welke bloemen dat dan zijn? De bekendste voorjaarsbloeiers zijn hyacinten, blauwe druifjes, narcissen en tulpen. We vertellen je hieronder graag wat meer over bloembollen planten.

Bloembollen planten

Vanaf augustus/september zijn in ons tuincentrum weer allerlei voorjaarsbollen te koop. Deze bloembollen hoef je niet direct in de grond te planten, maar wij raden je wel aan om hiermee in september t/m half december aan de slag te gaan. Hoe eerder je ze plant, hoe vroeger ze in het voorjaar zullen bloeien. Alleen tijdens vorst of bij een te natte grond mag je bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk bevriezen of verrotten. Bloembollen planten doe je door een gat in de grond te maken, de bol in het gat te plaatsen en deze weer af te dekken met grond.

Bloembollen in de grond of in een bloembak

Bollen kunnen je zowel in de volle grond als in een bloembak planten. Aan jou de keus wat je mooier vindt. Of misschien juist een combinatie van beiden. Bij het planten zelf hoef je verder alleen nog rekening te houden met de diepte van het gat. Denk ongeveer aan twee tot drie keer de bloembol dikte. Er bestaat ook een speciale bollenplanter die je hiervoor kunt gebruiken.

Populairste bloembollen van het voorjaar

Wij houden wel van een mix met verschillende bloembollen, maar iedereen heeft zo zijn/haar eigen voorkeur. Voorjaarsbollen zijn in allerlei soorten verpakkingen te koop, met weinig of veel, gewoon zo bij elkaar of juist in een cadeauverpakking. Wij zetten de populairste bloembollen van het voorjaar even op een rij:

  • Blauwe druifjes (Muscari)
  • Hyacinten
  • Irissen
  • Narcissen
  • Tulpen
  • Krokussen

Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk

Zin om met bloembollen aan de slag te gaan? Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk voor ons hele assortiment voorjaarsbollen, speciale bollenplanters en andere benodigdheden zoals potgrond. Advies nodig, ook dan staan onze collega’s graag voor je klaar! Liever niet de deur uit? Een selectie bestel je net zo gemakkelijk online in onze webshop.