De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Aziatische tuin

De Aziatische tuin wordt steeds populairder in Nederland! En dat verbaasd ons niets, gezien steeds meer vakantiegangers kiezen voor Thailand, Indonesië, Vietnam en de Filipijnen. Geen wonder met het heerlijke eten, de mooie natuur en betaalbare luxe! Wanneer mogen we wéér? Niemand die het exact weet, daarom halen we de Aziatische sfeer graag naar onze tuinen toe, toch? Lees onder de artikelen meer over het creëren van Aziatische sferen in je eigen tuin of op je balkon! 

Kleurstellingen in de Aziatische tuin

In een Aziatische tuin komen veel kleuren terug zoals groen, geel en blauw. Het groen komt natuurlijk van de overvloed aan planten en de andere kleuren kun je gemakkelijk terug laten komen in tuindecoratie zoals sierkussens, buitenkleden, tuinposters en solarverlichting.

Aziatische planten en bomen in je tuin

Planten zijn essentieel voor het creëren van een Aziatische tuin! Er zijn genoeg tropische planten die de winters in Nederland aan kunnen, denk aan: bamboe, winterharde palmbomen, varens, siergrassen en de bananenplant.

1. Chinese waaierpalm: De Trachycarpus fortunei komt oorspronkelijk uit China (vandaar de bijnaam Chinese Waaierpalm), maar gedijt ook prima in Nederland. Deze palmboom kan onze winters aan met temperaturen tot wel -18. 

2. Bamboe Fargesia Rufa is winterhard en een stevige tuinplant die snel aangroeit. De meeste Fargesia soorten komen uit centraal China waar ze in tropische bossen groeien. Heb je geen tuin? Niet getreurd! De Bamboe Fargesia kan ook in een plantenbak of bloempot geplaatst worden. 

3. Japanse Esdoorn is winterhard het blad is groen en in de herfst krijgt deze Esdoorn mooie rode herfstkleuren. Met deze struik kom je zeker in een Aziatische sfeer!

4. De meeste varensoorten zijn (sub)tropisch en kunnen in ons land enkel als kamerplant worden gehouden. Maar er zijn ook varens die de Nederlandse winters makkelijk doorstaan. Denk aan de Cyrtomium, Polystchun en de Dryopteris. Deze plant is ideaal als je niet zo'n zonnige tuin hebt want de varen voelt zich thuis in de schaduw. Met winterharde varens wordt je tuin een oase van rust en koelte!

5.  Dan zijn er nog de Aziatische siergrassen, met onder andere Japanse Bloedgras. Dit is een siergras met roodgroen gekleurd blad met verschillende groentinten.

6. De bananenplant is natuurlijk een tropische tuin topper! Met haar grote bladeren een echte eyecatcher in je tuin. Geef haar de ruimte en veel zonnestralen! Mits de winter niet te streng is kan ze ook gewoon buiten blijven staan. Je kan er ook voor kiezen de plant in huis te laten overwinteren. In dat geval is het handig de bananenboom in een pot te zetten.

5 Tips voor een Aziatische tuin

In de Aziatische tuin wil je een tropisch paradijs ervaren. Met onderstaande 5 tips gaat het zeker lukken!

1. Laat water terug komen in je tuin denk aan: een buitendouche, zwembad, buitenbad, waterornament of een vijver. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

2. Maak ruimte voor ontspanning denk aan een loungebank, loungestoel, hangstoel of ligbed gemaakt van bamboe rotan of teak hout

3. In Azië is buiten eten en bereiden heel gewoon, denk aan overheerlijke saté of gegrilde vis van de barbecue. Bijna op iedere hoek van de straat te vinden!

4. Plaats Boeddha beelden in je tuin die nemen je mee naar eeuwenoude tempels

5. In Azië groeien de meest magische tropische planten. Er zijn volop planten die het ook in onze tuinen goed doen. Denk aan Bamboe, winterharde palmen en varens

5 Tips voor een Aziatische sfeer op je balkon

1. Water op je balkon? Het is mogelijk met een mini waterornament! Voor jouw eigen ‘daar aan de waterkant’ gevoel hoef je echt geen villa met vijver te hebben

2. Maak ruimte voor ontspanning denk aan een loungebank, loungestoel, hangstoel of ligbed gemaakt van bamboe rotan of teak hout

3. In Azië is buiten eten en bereiden heel gewoon, denk aan overheerlijke saté of gegrilde vis van de barbecue. Heb je niet veel ruimte? Er zijn ook tafelbarbecues beschikbaar bijvoorbeeld de Grill Guru Grillerette Deluxe

4. Plaats Boeddha beelden op je balkon die nemen je mee naar eeuwenoude tempels

5.  In Azië groeien de meest magische tropische planten. Er zijn volop planten die het ook op onze Nederlandse balkons goed doen. Denk aan Bamboe, winterharde palmen en varens

aziatische-tuin

Geef jouw tuin een Aziatisch sfeertje!

Ben je ook zo toe aan het ultieme vakantiegevoel? Haal de vakantiebestemming naar je tuin, kom dan langs bij GroenRijk 't Haantje voor Aziatische planten die jouw tuin of balkon dat vrolijke en gezellige sfeertje zullen geven. Wij hebben de beste planten rechtstreeks van de kwekers in ons tuincentrum, verkrijgbaar voor zeer scherpe prijzen. Wil je toch nog wat meer informatie over de Aziatische planten accessoires en tuinmeubelen voor in je tuin of op je balkon? De medewerkers in ons GroenRijk tuincentrum helpen je graag!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 25 van 25 producten
Vergelijk (0)