De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Dit zijn dé tuinmeubeltrends van 2023!

Dit zijn dé tuinmeubeltrends van 2023!

Hoera, het is bijna lente! Dit betekent dat we stiekem al een beetje vooruit mogen kijken naar de zomer. Hoe ga jij je tuin deze zomer inrichten? Om je vast wat inspiratie te geven, vertellen we je in dit blogartikel alles over de tuinmeubeltrends van 2023. Wat zijn de nieuwste do’s & don’ts op het gebied van buitenmeubilair en hoe kun je deze trends toepassen in jouw eigen tuin? Klein tipje van de sluier: dit jaar trekken we binnen nóg meer naar buiten met classy comfort, duurzaam design en een natuurlijke look & feel. Voor de mooiste tuinmeubelen van topmerken als Exotan, Tierra Outdoor en Lesli living ben je bij de Tuinwinkel Online natuurlijk aan het juiste adres.

Maar natuurlijk!

Iedereen weet dat de natuur gelijk staat aan ontspanning en rust. Waarom zou je dat niet tot in de puntjes benutten? Natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en hout zijn nog steeds erg populair, zowel in huis als in de tuin. Een bamboe loungebank of een rotan hangstoel geven je buitenruimte een warme uitstraling die bovendien uitnodigt tot ultiem relaxen. De materialen zijn de perfecte toevoeging aan je landelijke, romantische, bohemian of Ibiza tuin.

Vakantie in eigen tuin


 

Tip! In 2023 zien we steeds vaker dat de tuin wordt gezien als een verlengstuk van de woonkamer. Creëer daarom een buitenkamer met een comfortabele loungeset, een buitenkleed en gezellige verlichting. Zo geniet je het hele jaar door van je buitenruimte!

Doe maar lekker duurzaam

Eén van de grootste trends die we dit jaar (weer) gaan zien, is de duurzame trend – al is duurzaamheid eigenlijk niet langer een trend, maar eerder een must-have. Gelukkig zien we steeds meer duurzame tuinmeubelen op de markt komen. Kies bijvoorbeeld voor een tuinstoel gemaakt van gerecyclede materialen, of ga voor een loungeset van hout met het FSC-keurmerk. Duurzaamheid is echter ook in een ander opzicht belangrijk: in onze wegwerpmaatschappij is het belangrijk te investeren in een goed product. Kies dus alleen voor een meubel van de hoogste kwaliteit, zodat je weet dat je er jarenlang van kunt genieten.

Hangen maar!

In 2023 gaat ook de hangstoel of egg chair een heuse comeback maken! Deze relaxte stoelen zijn perfect om in te loungen en geven je tuin meteen een ontspannen sfeer. Ga voor een stijlvolle rotan variant of kies voor een zwarte stoel voor je moderne patio. Het leuke is dat je tegenwoordig niet meer afhankelijk bent van een grote boom in je tuin. De hangstoelen van nu zijn over het algemeen altijd voorzien van een standaard, waardoor je ze zelfs een prachtplek op het balkon of dakterras kunt geven.

Hangstoelen

 

Rond, ronder, rondst

De organische trend is ook zeker het vermelden waard. Het gaat hier om de vormgeving van tuinmeubels die meer geïnspireerd is op de natuur. Rechte hoeken maken hierbij plaats voor meer afgeronde vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ovale tuintafel of een ronde hangstoel. Dit geeft je tuin een zachte uitstraling en is bovendien erg knus en gezellig. Het fijne is dat deze trend ook nog eens goed past bij de andere trends van 2023.

Dit zijn dé tuinmeubeltrends van 2023!

Tip! Wij zijn groot fan van de Cosi tuinhaarden en willen deze ook graag even in het zonnetje zetten. Met deze betaalbare en strak vormgegeven buitenhaarden en vuurtafels til je je tuin naar een sfeervoller en warmer niveau. Je vindt ze natuurlijk in onze webshop.

Deze tuinmeubeltrends scoor je bij de Tuinwinkel Online

Het wordt een feestje om je tuin op te fleuren met deze fantastische tuintrends! Ruil die kapotte en ouderwetse tuinmeubels in voor onze hippe meubels. Gegarandeerd dat je straks optimaal kunt genieten van het buitenleven. Jij bent straks de trendsetter van de straat! Ontdek snel het uiteenlopende aanbod van de Tuinwinkel Online, want hoe eerder je op tuinmeubeljacht gaat, hoe langer je lente en zomer zullen duren… Uiteraard hebben we ook bijpassende meubelhoezen, tuinkussens en meer. Onze medewerkers adviseren je natuurlijk graag over ons aanbod.

Contact