De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Plantenbakken buiten

Met prachtige plantenbakken maak je van je buitenruimte een echte blikvanger. Of je nu kiest voor oud zinken bloempotten of een trendy kunststof balkon bloembak, bij De Tuinwinkel Online ben je aan het juiste adres. Wij verkopen plantenbakken van de merken Elho, Capi en Edelman. Voor ons volledige assortiment nodigen wij je uit om ons tuincentrum in Rijswijk te bezoeken nabij Den Haag en Delft!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 107 producten
Vergelijk (0)

Plantenbakken

Een tuin zonder planten is maar saai! Gelukkig bestaan er zoveel mooie plantenbakken waardoor je niet beperkt bent tot alleen planten in de volle grond. Welke tuinstijl jouw voorkeur heeft, of je nou een kleine bloempot of een grotere plantenbak zoekt, er is altijd een geschikte buitenpot te vinden.

Meest gebruikte materialen bij plantenbakken

Je kunt het zo gek niet bedenken, er bestaat van elk soort materiaal wel een plantenbak. Belangrijk in de materiaalkeuze is weerbestendigheid. Een buiten plantenbak staat tenslotte dag en nacht in jouw tuin en moet tegen alle weeromstandigheden kunnen.

Hier zijn de meest gebruikte materialen bij plantenbakken:

 • Fiberclay;
  Een mix van glasvezel en klei. Lijkt sterk op steen maar is juist licht van gewicht en dus veel makkelijker te verplaatsen
 • Hout;
  Ideaal voor liefhebbers van een warme en natuurlijke uitstraling. Je kunt het hout met rust laten of beitsen voor een nieuwe en frisse look.
 • Metaal;
  Plantenbakken van bijvoorbeeld zink zie je nog in veel tuinen vandaag de dag. Door weeromstandigheden verweert het materiaal en krijgt het een stoere uitstraling.
 • Terracotta / Aardewerk;
  Natuurlijk materiaal met een vriendelijke uitstraling. Past echt bij iedere tuinplant en tuinstijl!

Nieuwe collectie plantenbakken

Afgezien duurzaamheid wilt het oog natuurlijk ook wat. Er is bij iedere tuinplant een perfecte buitenpot te vinden. Klassiekers als terracotta potten en zinken emmers zullen nooit verdwijnen en daarbij verschijnt ieder jaar wel een nieuwe collectie plantenbakken. Met allerlei nieuwe kleuren en vormen die bij de huidige tuintrends passen. En hoe leuk is het om ze te combineren? Maak een mix & match helemaal naar jouw smaak en je wordt gegarandeerd vrolijk van je serie planten in pot.

De inhoud van een plantenbak; wat doe je erin?

In iedere plantenbak hoort sowieso een tuinplant. Heb je een mooie plant gevonden kijk dan goed naar zijn wensenlijstje, want de ene plantsoort is de andere niet. Houd altijd rekening met de gevraagde standplaats en verzorging, zo voorkom je veel problemen en teleurstellingen. Ook de maat is erg belangrijk! In het tuincentrum worden planten aangeduid met een potmaat in centimeters, zo weet je welke diameter pot je minstens nodig hebt.   

Eenmaal een plantenbak uitgekozen, heb je twee opties: je kunt een tuinplant met zijn plastic binnenpot erin zetten of je kunt de plant gaan verpotten. Bij dat laatste vul je de nieuwe plantenbak met een laagje hydrokorrels van een paar centimeter en daar bovenop doe je potgrond. Zo krijgt de plant een fijne bodem waardoor het water goed weg kan lopen en krijgen de wortels tegelijkertijd meer ruimte om te groeien.

Plantenbak voor balkon

Heb je een balkon dan heb je waarschijnlijk niet veel ruimte voor potten op de grond, maar gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden! Je kunt een plantenbak aan de balkonreling hangen of een andere oplossing is verticaal tuinieren. Maak slim gebruik van je omgeving en kies voor een stevige plantenbak voor balkon.

Meer advies over tuinzaken of inspiratie nodig? De medewerkers in ons GroenRijk tuincentrum helpen je graag!

 

Bekijk alle tuinplanten