De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Regentonnen

Wil je een regenton kopen? Een regenton heeft alleen maar voordelen, kortom altijd een goed idee! Sowieso is het regenwater dat je opvangt handig om de tuin mee te sproeien, kamerplanten water te geven, de auto mee wassen, het toilet mee doorspoelen. Of het vogelbadje mee vullen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten
Vergelijk (0)

Voordelen van een regenton

Door een regenton in je tuin te installeren, bespaar je liters water per jaar en help je je omgeving meer klimaatbestendig te worden. Je helpt tevens mee om pieken in de rioolafvoer te voorkomen bij extreme regenval. Kortom een regenton aanschaffen is een heel goed idee. In onze webshop staat een greep uit ons assortiment. Ons tuincentrum bezoeken is een mogelijkheid, wij zijn gevestigd in Rijswijk nabij Delft en Den Haag, onze specialisten staan je graag te woord. 
 

Een houten of kunststof regenton kopen?

Overweeg je een regenton te kopen, maar weet je nog niet welke variant je het beste kunt kiezen: hout of kunststof? Wij denken graag met je mee. Indien je voor een houten regenton kiest ga je absoluut voor sfeer in je tuin. Op esthetisch vlak wint de houten regenton het zeker van de kunststof variant. Maar als we vanuit praktisch oogpunt kijken is een houten regenton niet ideaal. Hout gaat werken omdat het water opneemt, waardoor lekkages kunnen ontstaan. Een houten regenton vergt tevens onderhoud van de gebruiker. Vind je de praktische kant van het verhaal belangrijker? Kies dan zeker voor een onderhoudsarme kunststof regenton. Plastic en water gaan goed samen onder alle weersomstandigheden en onderhoud is niet nodig! Wij hebben in ons assortiment kunststof regentonnen van onder anderen Elho en Capi die zeer mooi zijn ontworpen en esthetisch ook wat zullen bijdragen in je tuin of op je balkon.

Hoe groot moet een regenton zijn?

Bij het kiezen van een regenton is het goed te kijken naar de inhoud van de regenton. Ze zijn te krijgen in formaten van 100 tot wel 650 liter. Vraag jezelf af hoeveel gieters je per week nodig hebt. Even een reken voorbeeld: zijn dat 10 gieters dan heb je minimaal 100 liter water nodig per week. Zodoende is een regenton van 100 tot 150 liter geschikt, een iets grotere inhoud dan het minimum wat je nodig hebt zouden wij aanbevelen. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van je tuin. Een gemiddelde tuin in Nederland is 125m² en heeft een regenton van 180 tot 250 liter nodig. Maak je minder vaak gebruik van regenwater maar heb je vaak last van wateroverlast, schaf dan een regenton van 200 liter aan. Hiermee kun je een hoop overtollig water opvangen.

Hoe sluit je een regenton aan op een regenpijp?

Na de aankoop van een regenton volgt het aansluiten van een regenton. Kortgezegd sluit je een regenton aan op een regenpijp door deze te onderbreken. Wanneer de regenton volledig gevuld is zal overtollig water moeten worden afgevoerd om te voorkomen dat de ton zal overlopen. Welke aansluiting hiervoor geschikt is hangt af van de soort regenpijp. Wil je meer weten over het aansluiten van een regenton? Lees ons blogbericht: Regenwater opvangen: zo help je de natuur een handje en bespaar je geld!

Alles voor je regenton in ons tuincentrum

Wil je meer regentonnen zien of heb je advies nodig bij het maken van je keuze? Je bent van harte welkom bij GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk nabij Den Haag en Delft, de medewerkers in ons tuincentrum helpen je graag!

Tuin bewateren