De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Voorjaarsbollen

Om in de lente te genieten van een bont spektakel ga je in de herfst aan de slag met voorjaarsbollen! Bloembollen, zoals tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen, moeten in de herfst worden geplant om in het vroege voorjaar hun pracht en praal aan je te laten zien. Voorjaarsbloembollen hebben namelijk een koude periode nodig om op hun best te kunnen stralen in jouw border of bloempot. Koop jouw favoriete bollen bij de Tuinwinkel Online en plant ze van september t/m december.

Let op: Zijn er op het moment van kijken geen bloembollen bestelbaar? Dan is het seizoen helaas voorbij Je zult nog eventjes geduld moeten hebben tot dit seizoensartikel weer te koop is.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

Geen producten gevonden

Vogelgeluiden in een strak jasje

Verrijk jouw voorjaarstuin met een flinke portie kleur! Het is simpek: stop in het najaar een aantal voorjaarsbollen in de grond en je hebt de volgende lente een bonte verzameling bloemen in je tuin staan. Sneeuwklokjes kondigen het begin van de lente aan met hun bescheiden witte bloemen, terwijl krokussen een vrolijke uitbarsting van kleur toevoegen. Narcissen voegen een zonnige uitstraling toe aan elke tuin, en tulpen zijn de koningen en koninginnen van de lente, met hun prachtige variëteit aan kleuren en vormen. Voor welke bloeier kies jij?

Bloembollen planten

Het planten van voorjaarsbollen is eenvoudig en vereist weinig inspanning. Het enige wat je nodig hebt, zijn de bollen uit onze webshop, goede grond en een beetje geduld. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je voorjaarsbollen te halen:

  1. Zorg ervoor dat je de juiste plek kiest voor je voorjaarsbollen. De meeste soorten houden van goed doorlatende grond en een plekje in de volle zon of halfschaduw.
  2. Plant de bollen op de juiste diepte. Over het algemeen geldt dat bollen ongeveer twee tot drie keer zo diep moeten worden geplant als ze hoog zijn.
  3. De beste tijd om voorjaarsbollen te planten is in de herfst, voordat de vorst intreedt. Dit geeft ze voldoende tijd om zich te vestigen en klaar te zijn om te bloeien in het voorjaar.
  4. Geef je bollen regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Na de bloei kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen, maar laat het blad met rust. Het blad verzamelt energie voor het volgende groeiseizoen.

Tuinplanten

In de spotlight: tulpenbol

De tulp is wellicht een van de meest iconische voorjaarsbollen en staat symbool voor liefde en de lente. Tulpen zijn er in een verbazingwekkende verscheidenheid aan kleuren en vormen. Van klassieke rode tulpen tot gele, roze, paarse, en zelfs gestreepte en gevlekte variëteiten, er is een tulp voor elke smaak en tuinstijl. Door verschillende soorten te planten, kun je genieten van een langdurige bloemenpracht gedurende het hele voorjaar.

Tip! Als je tulpenbollen wilt bewaren voor herbeplanting, laat ze dan na de bloei in de grond zitten tot het loof is afgestorven en geel is geworden. Graaf ze voorzichtig op, verwijder het dode loof en bewaar ze op een koele, droge plaats tot de herfst.

Voorjaarsbollen en hun bloeitijd

Het combineren van verschillende voorjaarsbollen in je tuin is een fantastische manier om een boeiende en gevarieerde bloemenshow te creëren die zich gedurende het hele voorjaar ontvouwt. Een van de belangrijkste overwegingen bij het combineren van voorjaarsbollen is de bloeitijd. Door bollen te kiezen die op verschillende momenten in het voorjaar bloeien, kun je een langdurige bloemenpracht realiseren.

  • Vroeg bloeiend: sneeuwklokjes, krokussen, en vroege tulpenvariëteiten zoals 'Tulipa praestans' bloeien vroeg, vaak al in maart.
  • Midden van het voorjaar: de meeste tulpen, narcissen en hyacinten bloeien in het midden van het voorjaar, meestal in april en mei.
  • Laat bloeiend: alliums en sommige tulpenvariëteiten, zoals 'Darwin Hybrids', kunnen tot juni bloemen geven.

Tuinzaden

Tulpenbollen koop je op detuinwinkelonline.nl!

Voorjaarsbollen: kleur en hoogte

Het spelen met kleuren is een geweldige manier om een visueel aantrekkelijke tuin te creëren. Overweeg het gebruik van kleurenschema's om een samenhangende en aantrekkelijke esthetiek te bereiken. Kies verschillende bollen in dezelfde kleurfamilie voor een elegante en rustige uitstraling, bijvoorbeeld witte narcissen en blauwe druifjes of combineer kleuren die tegenover elkaar liggen in het kleurenwiel, zoals paarse krokussen met gele tulpen, voor een levendig contrast. Ook mooi: kleuren die naast elkaar liggen in het kleurenwiel, zoals verschillende tinten roze en paars, voor een zachte en harmonieuze uitstraling.

Tip! Ook het combineren van bollen met verschillende vormen en hoogtes voegt visuele interesse toe aan je tuin. Plant bollen in willekeurige patronen en laat ze zichzelf verspreiden. Dit creëert een informele, wilde uitstraling die lijkt op hoe bloemen in de natuur groeien.

Bloembollen planten | de Tuinwinkel Online

Bloembollen planten | de Tuinwinkel Online

Bloembollen planten | de Tuinwinkel Online

Bloembollen planten | de Tuinwinkel Online

Koop jouw voorjaarsbollen bij de Tuinwinkel Online!

Voorjaarsbollen beloven een lente vol kleuren en geuren. Ze brengen niet alleen je tuin tot leven, maar ook een glimlach op je gezicht. Ze zijn tijdens hun plantperiode volop beschikbaar bij deTuinwinkelOnline.nl, zodat je meteen aan de slag kunt met het plannen van je eigen bloemenpracht. Laat de lente nú al beginnen en geniet van de betovering van voorjaarsbollen.

Contact