De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Caribische stijl

Het ultieme vakantiegevoel in de achtertuin krijg je dankzij de Caribische stijl. Laat je helemaal inspireren door deze tropische jungle en verander jouw tuin in een eigen vakantieparadijs! Pak je tropische cocktail en je kokosnoot er maar bij, nu is het alleen nog maar wachten tot het zonnetje doorbreekt en de buitentemperatuur weer stijgt.

Jouw eigen vakantieparadijs in de achtertuin!

Van jouw tuin een vakantieparadijs maken. Het is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, maar zo ingewikkeld is het echt niet hoor! Wil je een vleugje Caraïben toevoegen dan moet je vooral aan kleur en natuurlijke materialen denken. Een exotische invloed zie je met name terug in de vrolijkheid en de extraverte uitstraling van de inrichting. En het hoeft alles behalve perfect en strak te zijn, want de Caribische stijl gaat om genieten van het leven!  

3 bestemmingen voor tropische tuin inspiratie

Nu je over deze Caribische stijl leest, zit je waarschijnlijk al midden in een dagdroom over een heerlijk warm en zonnig eiland. Toch is de kans groot dat je het Caribische gebied niet gelijk op de wereldbol weet aan te wijzen. Best logisch ook, want het gaat om een groot gebied. In de volgende Caribische landen zou je tropische tuin inspiratie kunnen opdoen:

  1. Mexico; felle kleuren en printjes, opvallende vetplanten en een Mexicaanse tuinhaard
  2. Bahama’s: zon, zee, strand en veel palmbomen
  3. Costa Rica; een paradijs voor flora en fauna, kortom de ultieme plek voor tropische tuin inspiratie!

Impressie Caribische stijl

Kan dat wel, een tropische tuin in Nederland?

In ons kikkerlandje krijgen we aardig wat te verduren qua weer en wind. Hierdoor zal je misschien denken dat een Caribische stijl niet voor ons is weggelegd. Veranderen naar een tropisch klimaat zit er niet in, maar er zijn wel exotische planten die prima in de Hollandse tuin gedijen. De truc? Je kiest voor planten die een exotisch uiterlijk hebben terwijl ze van oorsprong uit een koud gebied komen (bijvoorbeeld bamboe).

Een Caribisch eiland maar dan anders

Oké, we geven toe dat een reisje naar Curaçao toch echt wel anders is dan het vertoeven in eigen tuin. Maar vergis je niet, want een tropisch jasje kan wel verschil maken! En de manier waarop je jouw vakantie spendeert is misschien nog wel het belangrijkst. Chillen in een hangmat of bij het zwembad kun je ook op Nederlandse bodem, je moet alleen eerst even de setting (en tropische cocktails) regelen. En natuurlijk zorgen dat de kinderen met het waterspeelgoed uit jouw buurt blijven ;-)

Caribische producten

Caribische stijl op het balkon?

Heb je geen tuin? Geen zorgen, je kunt deze stijl natuurlijk ook op je balkon toepassen! Kies gewoon voor vrolijke tuinkussens met felle kleuren en exotische prints gecombineerd met andere tropische accessoires. Wist je trouwens dat er veel tropische planten zijn die wij hier in Nederland als kamerplant kennen? Sommige soorten kunnen overdag in de zomer prima mee naar buiten. Neem ze later op de dag wel mee naar binnen, want een nachtje buiten op balkon is echt te enthousiast voor ze.

Geef jouw tuin een Caribisch sfeertje!

Ben je ook zo toe aan het ultieme vakantiegevoel? Haal de vakantiebestemming naar je tuin, kom dan langs bij GroenRijk 't Haantje voor tropische planten die jouw tuin of balkon dat vrolijke en gezellige sfeertje zullen geven. Wij hebben de beste planten rechtstreeks van de kwekers in ons tuincentrum, verkrijgbaar voor zeer scherpe prijzen. Wil je toch nog wat meer informatie over de tropische planten, accessoires en tuinmeubelen voor in je tuin of op je balkon? De medewerkers in ons GroenRijk tuincentrum helpen je graag!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 25 van 25 producten
Vergelijk (0)