De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

6 redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom wil kiezen

6 redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom wil kiezen

Voor de een is het ieder jaar weer een dilemma en voor de ander is het een uitgemaakte zaak. Toch kan de keuze voor een echte of neppe kerstboom moeilijk zijn. Speciaal voor die ‘zwevende kiezers’ hebben wij opgesomd de 6 redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom wil kiezen:

1. Haast niet van echt te onderscheiden

Tegenwoordig is het echt niet meer zo dat je een neppe boom snel kunt herkennen. Kunstkerstbomen worden gemaakt van hoge kwaliteit kunststof. Door vele takken en zijtakken ogen ze mooi vol en zijn ze haast niet van echt te onderscheiden.

2. Geen gedoe van losse naalden

Het mooie aan een kunstkerstboom is dat het zo weinig gedoe oplevert. Een echte kerstboom laat iedere dag weer naalden los. Bij een kunstboom bestaat dat vervelende probleem niet!

3. Eenvoudig en systematisch in elkaar te zetten

Een kunstkerstboom met een bouwpakket waar je eng van wordt? Zeker niet! Alle kunstkerstbomen die wij verkopen, zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Sommige hebben zelfs kleurcodes waarbij de takken met de stam moeten matchen.

4. Jaren genieten van één aanschaf

Het grootste voordeel van een kunstkerstboom: je hoeft de boom na de kerst niet weg te gooien! Tuurlijk kan het een uitdaging zijn om de kunstkerstboom netjes terug in de doos te krijgen, maar komende jaren hoef jij niet meer na te denken over de aanschaf van een nieuwe boom.

5. Kunstkerstboom met LED verlichting

Wij vinden een kerstboom optuigen het leukste wat er is, maar niet iedereen denkt daar zo over. Wil jij het liefst zo snel mogelijk van deze klus af, dan is een kunstkerstboom met LED verlichting perfect voor jou! Geen gedoe meer met lampjes, deze zitten namelijk al in de boom verwerkt.

6. Eenmaal opgetuigd hoef je de boom niet meer te verzorgen

Wie wel eens een echte kerstboom in huis heeft gehad, weet dat zo’n boom ook wat verzorging nodig heeft. Een volle en groene boom is geen zekerheid. Kies je voor een kunstkerstboom dan weet je zeker dat de kerstboom nog lang mooi blijft zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen.

De nadelen van een neppe kerstboom

Helaas heeft een kunstkerstboom ook wat nadelen. Een kunstboom is duurder dan een echte boom, maar een kunstkerstboom kun je wel meerdere jaren blijven gebruiken. Op langere termijn kan dit dus goedkoper uitvallen, mits je dezelfde kerstboomhoogte vergelijkt. Een ander nadeel die je vaak hoort, is het ontbreken van die heerlijke dennengeur. Tegenwoordig bestaat hier een oplossing voor. Je kunt de kunstkerstboom met een spray behandelen waardoor deze typische kerstgeur wordt nagebootst.

Wat kies jij: een echte of neppe kerstboom?

Ben jij al overtuigd van alle kwaliteiten van een kunstkerstboom? Zoek dan snel jouw favoriet uit! Een mooie volle kunstkerstboom als eyecatcher in de woonkamer of juist een smal model voor in een kleine ruimte zoals de gang. Welk model, kleur of lengte je ook zoekt, in ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk vind je mooie kunstkerstbomen van merken als Black Box, Everlands en Triumph Tree. Toch liever een echte boom in huis? Geen probleem, vanaf eind november verkopen wij weer echte kerstbomen. En wanneer je in Zuid-Holland woont waar ons tuincentrum gevestigd is, bezorgen we ook echte kerstbomen bij je thuis.

Tags: