De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuinkalender november

Tuinkalender november

Met de nieuwe maand november is het weer tijd voor wat belangrijke klusjes in de tuin! Elke maand van het jaar heeft zo zijn eigen handleiding, zo ook november. Wil jij optimaal genieten van al het moois om je heen dan hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

Snoeien

In november is het belangrijk dat alle bomen en planten beschermd zijn voor de komende herfststormen. Windgevoelige bomen en planten moet je opbinden en verstevigen. Zolang het overdag niet vriest, kun je bomen en heesters blijven snoeien.

Gazon

Aan het gazon hoeft niet veel gedaan te worden. Het gras is namelijk opgehouden met groeien en de laatste mest- en kalkbeurt is ook al achter de rug. Het is wel belangrijk om het gazon bladvrij te houden, zo kan het goed ademen en voorkom je mosvorming.

Vijver

Ook de vijver moet je voorbereiden op de winter. Belangrijk is dat de vijver niet helemaal dichtvriest. Als je vissen hebt kun je nadenken over vijververwarming. Snoei de vijverbeplanting terug, het water moet schoon blijven.

Voordat het gaat vriezen

In november is er nog van alles mogelijk in de tuin. Zolang het niet vriest, kun je nog met onderstaande tips aan de slag:

  • Je kunt de grond nog flink verbeteren door bijvoorbeeld te spitten.
  • Plant bloembollen in de volle grond of border en zorg voor een fleurige voorjaarstuin
  • Een bak winterviooltjes of winterheide op je balkon is hét recept tegen somberheid deze donkere maanden
  • Vogels in je tuin brengen meer leven in de brouwerij! Maak ze blij met extra voedsel.

Heb je nog vragen over tuinklussen in november? In ons tuincentrum staan specialisten voor je klaar! Breng een bezoek aan ons tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk of shop direct online.

Tags: