De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Vijver

Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment vijvermaterialen. Van kwaliteitsvoer voor Japanse koi en andere waardevolle karperachtigen tot diverse fonteinen om je vijver net dat speelse effect te geven.

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 46 producten
Vergelijk (0)

Tips om jouw vijver te onderhouden

Het onderhouden van de vijver kun je jezelf gemakkelijk maken door een vijverpomp te kopen. Een vijverpomp zorgt ervoor dat de watercirculatie goed blijft, met als reden het rondpompen van zuurstof en gassen helpen het water te verlaten. Door deze gassen af te voeren houd je het vijverleven gezond. Indien nodig kan het handig zijn om een vijver covernet aan te schaffen. Dit net beschermt de vijver tegen vallende takken en bladeren en het schrikt reigers af. De vijver covernetten worden geleverd met handige grondpennen om ze stevig in de grond te houden. Het laatste handigheidje dat we je kunnen meegeven is het gebruiken van een Bacterial Filterstart. Bacteriën zijn essentieel voor het omzetten van afvalstoffen naar voedingsstoffen voor zowel de gezondheid van het water als het leven erin. Met deze filterstart krijg je in slechts een dag voor elkaar wat normaal een aantal weken zou duren.
 

Vijveraccessoires bij De Tuinwinkel Online

Een vijver in de tuin hebben blijft vaak niet alleen bij het aanleggen. Zo kan het daarnaast leuk zijn om vissen in de vijver te laten rondzwemmen. Binnen ons assortiment vind je een hoop verschillende soorten voer voor onder andere koi! Let er bij het aanschaffen van vissen wel op dat je ze beschermt tegen roofvogels van buitenaf. Dit kun je het beste doen door een Cover Net over de vijver te leggen. Deze zie je vrijwel niet en zorgt ervoor dat jouw vissen veilig kunnen blijven rondzwemmen. Woon je in een rustige buurt en ben je bang voor geluidsoverlast van de vijverpomp? Dan kun je bij ons kiezen voor een geluidsarme waterpomp.
 

Voordelen van een vijver in de tuin

Bewezen is dat het zitten in een tuin met een vijver een ontspannend effect heeft op de mens. De natuurgeluiden zorgen voor kalmte en rust. Daarnaast trekt een vijver dieren aan en zoals we allemaal wel kennen: “Save the bees!”. Verder kun je een vijver mooi versieren en verlichten naar hartenlust. Zeker ‘s avonds is het dan een prachtig tafereel om naar te kijken. Kijk online of kom gezellig langs in ons tuincentrum om te kijken wat voor leuks wij jou kunnen bieden!