De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

De mooiste kerstverlichting voor extra kerstsfeer

De mooiste kerstverlichting voor extra kerstsfeer

Een kerstfeest zonder kerstverlichting is maar saai! Zeker tijdens de donkere dagen is een huis vol lichtjes extra sfeervol. Of je nou van subtiele kerstdecoratie houdt of je het ieder jaar groots aanpakt, voor ieder effect bestaat een geschikte soort kerstverlichting. Wij zetten even de populairste soorten kerstverlichting op een rijtje.

Soorten kerstverlichting voor de kerstboom

Alle kerstlichtjes maken de boel natuurlijk gezelliger, maar niet iedere soort is geschikt voor iedere bestemming. Zo zijn basis-, compact- en clusterverlichting het meest geschikt om de kerstboom mee te versieren. Bekijk hier hoeveel lampjes je nodig zult hebben.

  • Basisverlichting:
    De voordeligste keuze om je kerstboom te verlichten. Bij basic lights is de afstand tussen de lampjes groter, waardoor je minder lampjes in je boom hebt.
  • Compactverlichting:
    Eeen prima keuze als je ruim voldoende verlichting in je boom wil. We verkopen zowel gewone compactverlichting als met twinkle-effect.
  • Clusterverlichting:
    Bij dit snoer zitten de lampjes erg dicht op elkaar. Dit geeft een mooi, vol effect in je kerstboom. Je hebt wel een langer snoer nodig om met clusterverlichting de hele boom te kunnen verlichten.

Kerstverlichting op batterij

Soms is het handiger om kerstlampjes te gebruiken die niet in het stopcontact hoeven. Kerstverlichting op batterij is dan een uitkomst! Je bent dan niet gebonden aan een vaste stroompunt of dat je een lang snoer nodig hebt om daarbij te komen. Vaak zijn deze lichtsnoeren voorzien van een timer zodat je niet telkens nieuwe batterijen nodig hebt. Er bestaat ook micro LED verlichting die kleiner van formaat is en net zo handig. Dit is perfect om te gebruiken in kerststukjes of andere kerstcreaties.

Klassiek warm en warm wit

Kerstverlichting kun je in verschillende lichtkleuren kopen. Je hebt vooral de keuze uit twee lichtkleuren ‘klassiek warm’ en ‘warm wit’. Het verschil zie je het best als je beide lichten ziet branden. We kunnen klassiek warm beschrijven als een ‘warm geel’ die het sterkst lijkt op de kleur van het klassieke kerstlampje. Warm wit is wat lichter en neigt meer naar de kleur van de traditionele gloeilamp. Het is een kwestie van smaak, al vinden de meeste mensen warm wit in huis te fel maar wel mooi in de tuin. Er bestaat ook nog multicolor, dit is perfect voor hele enthousiaste kerstfans die van kleur houden.

Bezoek onze kerstshow in Rijswijk

Zin om heel veel kerstlampjes in het echt te bewonderen? Bezoek dan onze kerstshow in tuincentrum GroenRijk ’t Haantje in Rijswijk nabij Delft en Den Haag. Hier vind je ons gehele assortiment aan kerstproducten. Tevens staan onze collega’s klaar voor al jouw vragen over soorten kerstverlichting en andere kerst gerelateerde zaken.

Tags: