De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Help tuinvogels de winter door!

Help tuinvogels de winter door!

In de natuur gebeuren veel dingen vanzelf, maar soms is een helpende hand wel fijn. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de winter veel voor tuinvogels betekenen. Op koude dagen hebben ze namelijk extra energie nodig om warm en op gewicht te blijven. Wat extra vogelvoer helpt tuinvogels dus de winter door te komen.

Vogelvoer voor extra energie

Tuinvogelvoer bestaat in allerlei vormen en maten. De meest bekende zijn misschien wel vetbollen. Dit zijn caloriebommen perfect om op verschillende plekken te hangen. Het zijn energierijke hapjes waar vogels dol op zijn. Vogelpindakaas is ook zo’n lekkernij voor ze! Zeker wanneer het pindavet is gecombineerd met ander lekkers zoals meelwormen, vruchten en stukjes noot. Een beetje strooivoer hier en daar is net zo welkom, alle extra vogelvoer is handig om winterreserves op te bouwen. Er bestaan verschillende hulpmiddelen om vogelvoer aan te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit handige raamvoederbakje?

Tuinvogels zijn dol op schuilplekjes

Extra voer wordt sowieso gewaardeerd, maar tuinvogels vinden het ook erg prettig om schuilplekjes te hebben. Bomen, groenblijvende struiken en volle klimplanten langs de schutting zijn perfect om in te vertoeven. Heb je geen mogelijkheid tot een natuurlijke broedplaats in je tuin, plaats dan een nestkast en je helpt vogels alsnog aan een geschikte nest- en schuilplaats.

Lekker badderen

Heb je een hoekje in de tuin voor vogels ingericht, houd dan zeker rekening met water. Drinken of badderen in een vogelbakje doen ze graag. Zet een waterschaal alleen niet te dichtbij het voer, anders komt er snel rotzooi in het water terecht. Zit de vorst in de maand? Dek de waterschaal dan even af of haal het tijdelijk naar binnen.

Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk

Vogelvoer, nestkasten en andere producten voor tuinvogels bestel je net zo gemakkelijk online in onze webshop. Liever in het echt zien? Bezoek dan tuincentrum GroenRijk 't Haantje in Rijswijk nabij Delft en Den Haag voor het gehele assortiment. Onze collega's staan graag klaar voor al jouw vragen over tuinvogels en andere tuinzaken.

Tags: