De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Krulvaren Nephrolepis: plant van de maand!

Krulvaren Nephrolepis: plant van de maand!

Niet alleen één van onze favorieten: de krulvaren (Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’) is volgens velen de mooiste kamerplant in zijn soort! Dit heeft alles te maken met het rijke, gekrulde en geveerde blad dat heel sierlijk overhangt. De ‘Green Lady’ is extra heldergroen van kleur en blijft het hele jaar door stralen.

Luchtzuiverende plant

De Nephrolepis ofwel krulvaren is een gemakkelijke kamerplant die het heel goed doet op een lichte, zelfs tijdelijk zonnige plek. Dit in tegenstelling tot veel andere varens, want zij houden namelijk meer van schaduw. Behalve uiterlijk heeft deze kamerplant nog één heel groot voordeel mee: de bladeren hebben een luchtzuiverende werking. Ze filteren vervuilende gassen en stofdeeltjes uit de lucht en zorgen dus voor een gezondere atmosfeer in je huis of kamer! 

Hoe verzorg je een krulvaren?

De krulvaren (Nephrolepis exaltata ‘Green Lady’) is een vrij makkelijke kamerplant met weinig eisen. Wij hebben hieronder de belangrijkste verzorgingstips op een rijtje gezet:

  • Temperatuur; Gewone kamertemperatuur is prima (18-23°C), maar let op dat de temperatuur ’s nachts niet onder de 15°C komt.
  • Standplaats; Deze kamerplant verdraagt vrij veel licht. Het is toch beter om direct fel zonlicht te vermijden.
  • Water; De krulvaren is dol op water. Als je ervoor zorgt dat de grond waarin ze groeit voortdurend vochtig is, is dat prima. Voorkom echter wel dat er in de pot een laagje water blijft staan. Om de luchtvochtigheid op peil te houden, is het goed om regelmatig met een nevelspuit water over de bladeren te vernevelen.
  • Voeding; Geef om de 2 weken plantenvoeding in een lage dosering in het gietwater (maart-september). De plant heeft wel voldoende voeding nodig, maar verdraagt dat alleen in lage concentraties. Tijdens de andere maanden geen voeding geven.

GroenRijk tip!

Als jouw ‘Green Lady’ bleekgroene deelblaadjes vormt die ten slotte worden afgeworpen, dan staat de plant of in te droge of juist in te natte potgrond. Het kan ook zijn dat de plant te donker staat. Je plant vertelt je na verloop van tijd dus zelf hoe goed hij het heeft.

Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk

Het is helaas niet altijd mogelijk om kamerplanten online te bestellen. Voor krulvarens en andere mooie plantsoorten kun je bij GroenRijk ’t Haantje terecht. In ons tuincentrum vind je ons hele plantenaanbod voor binnen en buiten. Uiteraard verkopen wij ook alles wat je voor de verzorging nodig kunt hebben. Nog twijfels over de krulvaren? Onze medewerkers in Rijswijk helpen je graag met antwoorden op jouw vragen en passend advies!

Tags: