De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuinkalender maart

Tuinkalender maart

Elke maand van het jaar heeft zijn eigen handleiding, ook maart. Wil jij je tuin of balkon het hele jaar mooi houden? Wij hebben een aantal tips voor een goed begin van het voorjaar! Er is veel te doen op het gebied van groen. Pak die eerste lentezon, ga de tuin in en steek de handen uit de mouw voor wat opruim- en snoeiwerk. Zo zet je jouw lentekriebels om in een top voorjaarstuin!

Geef kleur

Bij de lente hoort kleur! Eerst dus weg met alle takjes en andere ‘rommel’. De plekjes die je overhoudt kun je leuk opfleuren met bijvoorbeeld viooltjes. Violen planten kan iedereen; daar heb je geen groene vingers voor nodig. Fris wit, diep blauw, vrolijk geel of vlammend oranje? Met violen kan het allemaal.

Grote opruiming

Het is zover, planten kunnen weer zonder winterbescherming. Je kunt ook jouw oude plantenborder leegmaken. Neem een zak mest, strooi het over de achtergebleven grond en deze is weer prima te gebruiken. Eventjes omspitten en klaar! Controleer gelijk even je overgebleven potten en bakken. Maak ze schoon en je hebt weer volop ruimte voor kleurrijke bloeiers.

Tuin voorjaarsklaar

In deze maand valt veel te snoeien. Gun jezelf een goede en scherpe snoeischaar die fijn in de hand ligt. Je hebt er jaren plezier van en je planten ook! Scherp gereedschap voorkomt rafels rond de snoeiwond, zodat de plant gezond blijft. Je kunt mooie takken in een vaas neerzetten als paasdecoratie. Dikke stammen kun je laten drogen en bewaar je voor een heerlijke avond rond de vuurkorf.

Gazon

Nu de temperaturen stijgen, zal ook het gras weer gaan groeien. Je mag weer maaien, maar maak het nog niet te kort! Let goed op mos, dit houdt namelijk licht en lucht tegen en staat een gezond gazon in de weg. Wil je juist snel starten met een mooi stuk gazon? Verse graszoden zijn weer bestelbaar! De rollen zijn alleen in ons tuincentrum GroenRijk ’t Haantje af te halen, bekijk hier welke levertijd dit product heeft.

Veel plezier met tuinieren deze maand!

Tags: