De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Photinia 'Red Robin': plant van de maand!

Photinia 'Red Robin': plant van de maand!

Voor de glansmispel (Photinia fraserie ‘Red Robin’) maak je graag ruimte in je tuin! De wintergroene bladeren verschieten zowel in de lente als na de snoei naar rood. Bovendien groeit deze heester vrij snel. Je hoeft dus niet lang te wachten tot hij het mini-stadium voorbij is. Een terechte plant van de maand!

Altijd mooi

De Photinia straalt het hele jaar door. In het voorjaar en na de snoei maakt de ‘Red Robin’ opvallend rode nieuwe bladeren. Daarna krijgt deze groenblijver in mei en juni plukjes crème witte bloemetjes. In de herfst verschijnen rode bessen die later donker kleuren en in de winter geniet je weer van de volle groene bladeren. Als de heester ouder wordt is het groen van de bladeren ook donkerder.

Hoe verzorg je een glansmispel?

De glansmispel (Photinia ‘Red Robin’) is een heester die het hele jaar mooi blijft. Het verzorgen van een Photinia is niet moeilijk, maar wij hebben hieronder de belangrijkste verzorgingstips op een rijtje gezet:

  • Standplaats; in de volle zon of halfschaduw. Staat graag op een plek die beschut is tegen harde wind.
  • Water; hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef na het aanplanten de eerste weken wat extra water, daarna alleen als de grond erg droog is.
  • Grond; de Photinia houdt van een vruchtbare, goed doorlatende grond en heeft veel tuinturf nodig.
  • Bijzonderheden; De glansmispel is matig winterhard tot -5 graden. Dek de wortels af als het vriest. Mochten er takken zijn bevroren, dan kan de heester toch weer uitlopen op het niet bevroren hout.

GroenRijk tip!

Heb je een balkon of gewoon niet zoveel ruimte in je tuin? Er zijn ook Glansmispels op stam verkrijgbaar. Deze houd je makkelijk in vorm door hem steeds ‘in vorm’ te snoeien.

Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk

Het is helaas niet altijd mogelijk om planten online te bestellen. Voor heesters, struiken en andere mooie tuinplanten kun je bij GroenRijk ’t Haantje terecht. In ons tuincentrum vind je ons hele plantenaanbod voor binnen en buiten. Uiteraard verkopen wij ook alles wat je voor de verzorging nodig kunt hebben. Nog twijfels over de Photinia? Onze medewerkers in Rijswijk helpen je graag met antwoorden op jouw vragen en passend advies!

 

Tags: