De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Vlinderstruik Buddleja: plant van de maand!

Vlinderstruik Buddleja: plant van de maand!

De vlinderstruik (Buddleja davidii) is niet alleen een geurige en kleurige vriend van vlinders en andere insecten, tuinbezitters zijn ook dol op deze heerlijke heester. Als je meerdere in een mix plant, heb je gelijk een tuin vol kleur!

Zomerflirt met vlinder

In vele Nederlandse tuinen kom je de populaire vlinderstruik (Buddleja davidii) al tegen. De oorsprong van deze heester ligt in China, maar in het wild komt hij ook in delen van Europa en Zuid- en Noord-Amerika voor. De langwerpige bloempluimen trekken bijen, hommels, zweefvliegen en vooral veel vlindersoorten naar je tuin. Ze tappen maar graag even wat nectar uit de zoetgeurende, trompetvormige bloemetjes. De vlinderlokkende eigenschappen gecombineerd met uitbundige pluimen maakt van de vlinderstruik een zeer gewilde tuinplant.

Hoe verzorg je een vlinderstruik

De sterke Buddleja davidii heeft weinig onderhoud nodig. Als je deze tips volgt, geniet je jarenlang van een volle bloeiende plant:

  • Standplaats; Geef de vlinderstruik een beschut plekje in de zon of halfschaduw.
  • Grond; Je kunt een Buddleja het hele jaar door planten, tenzij het vriest. Gewone goed vocht doorlatende tuingrond is prima.
  • Winterhard; Deze struik is goed winterhard tot -15 graden. Bescherm hem eventueel bij strenge vorst.
  • Snoeien; Je kunt de vlinderstruik in het voorjaar, na de vorst, terugsnoeien tot zo’n 50 cm boven de grond. Zo voorkom je verhouting en wordt de plant niet te groot. Zorg dat er nog wel wat blad te zien is. Na de bloei krijg je een tweede bloeironde als je dorre toortsen verwijdert.

GroenRijk tip!

Voor extra bloeitijd plant je vroegbloeiende soorten zoals de Buddleja alternifolia samen met vlinderstruiken die wat later bloeien. Zo heb je superlang een bloemenpracht in de tuin!

Bezoek ons tuincentrum in Rijswijk

Het is helaas niet altijd mogelijk om planten online te bestellen. Voor heesters, struiken en andere mooie tuinplanten kun je bij GroenRijk ’t Haantje terecht. In ons tuincentrum vind je ons hele plantenaanbod voor binnen en buiten. Uiteraard verkopen wij ook alles wat je voor de verzorging nodig kunt hebben. Nog twijfels over de Buddleja vlinderstruik? Onze medewerkers in Rijswijk helpen je graag met antwoorden op jouw vragen en passend advies!

Tags: