De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Maak je woning lenteproof volgens de laatste trends

Maak je woning klaar voor het voorjaar!

Het voorjaar is de perfecte tijd om je woning een make-over te geven. Na de koude en donkere wintermaanden is het heerlijk om je interieur op te frissen en een vrolijke, lichte sfeer te creëren. Zo krijg je die échte voorjaarskriebels! In dit blogartikel delen we de nieuwste voorjaarstrends en geven we tips & tricks om je woning tot een lenteproof stekkie te maken. Van kleurrijke accessoires tot een exotische touch en van groene invloeden tot natuurlijke woonitems: met een paar kleine handelingen maak je jouw woning helemaal klaar voor het voorjaar. Uiteraard koop je allerlei leuke woonaccessoires op de Tuinwinkel Online!

Ga voor kleur!

Dit voorjaar draait alles om kleur. Er is al genoeg narigheid in de wereld en dus mogen we er thuis een goed feestje van maken. Kleur staat immers gelijk aan gezelligheid. Denk aan vrolijke pasteltinten, maar zelfs kleuren zoals geel en rood maken hun comeback. Wil je deze trend toepassen in je interieur? Kies dan voor een statement piece in een opvallende kleur, zoals een felgekleurde kandelaar of een vrolijke bloempot. Door een rustige basis aan het kleden met kleurrijke plaids, vazen, wandhangers en andere woonitems zorg je voor een fleurige balans die niet over the top aanvoelt.

Tip! Vervang de warme, wollige exemplaren voor luchtige, lichte kussens met vrolijke prints om het winterseizoen stijlvol af te sluiten.

Kussens & plaids kopen

 

Exotische invloeden

Een andere trend die we dit seizoen veel zien, is de invloed van exotische culturen. Denk hierbij aan prints en patronen uit bijvoorbeeld Afrika en Zuid-Amerika. Maar ook de plantenwereld uit deze gebieden speelt een grote rol in deze trend. Kies voor grote kamerplanten met uit de kluiten gewassen bladeren, zoals de Monstera of Strelitzia, en plaats deze in een opvallende pot met een print of textuur. Ook kun je kiezen voor accessoires met een wereldse uitstraling, zoals kussens met een aztec-patroon of een vaas in Frida Kahlo stijl. Deze trend is natuurlijk geweldig te combineren met de bovenstaande.

Bijzondere kamerplanten

We noemden het al even: ook kamerplanten zijn onmisbaar in een lenteproof interieur. Kamerplanten zijn niet alleen echte gezelligheidsdieren, ze zorgen ook voor een instant lentegevoel. Kies dit voorjaar voor planten met opvallende bladeren om je interieur naar een nóg aantrekkelijker en speelser level te brengen. Denk bijvoorbeeld aan planten met kartelrandjes, een opvallende bladtekening of ‘haren’ op de blaadjes. Dit zijn een paar van onze favoriete kamerplanten met bijzondere bladeren:

  • Calathea
  • Hoya
  • Begonia Maculata
  • Alocasia Zebrina
  • Aglaonema

Plaats deze in vrolijke potten in bijvoorbeeld pasteltinten. Zo creëer je een vrolijke en frisse uitstraling in huis. Bovendien zijn planten en bloemen ook nog eens goed voor je gezondheid en gemoedstoestand.

Let op! In de webshop verkopen we een beperkt aantal kamerplanten. Kom langs bij GroenRijk Rijswijk voor het volledige aanbod.

Kamerplant kopen

 

De natuurlijke trend is één van onze favorieten voor dit voorjaar!

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen en kleuren zijn al een tijdje een trend en deze lente blijven ze populair. Denk bijvoorbeeld aan houten kandelaars, rotan manden, betonlook plantenbakken en lampen met papier-maché effect. Door natuurlijke materialen toe te voegen aan je interieur, creëer je een rustige en serene sfeer en breng je een stukje natuur in huis.

Extra tip! Een frisse geur in huis is onmisbaar in het voorjaar. Kies bijvoorbeeld voor een geurkaars met een frisse bloemgeur, of geurstokjes met een fruitig aroma. Zo ruikt je woning niet alleen lekker fris, maar creëer je ook direct een huiselijke sfeer. We verkopen geurkaarsen van onder andere Yankee Candle en WoodWick.

Kaarsen kopen

 

Haal het voorjaar in huis met de woonaccessoires van de Tuinwinkel Online

Met deze tips kan je op een simpele en betaalbare manier jouw huis lenteproof maken. Door een paar kleine aanpassingen kan je immers al snel een heel nieuw gevoel aan jouw interieur geven. Bij de Tuinwinkel Online vind je allerlei accessoires die jouw woning de nodige voorjaarsvibes geven. We leveren deze items natuurlijk razendsnel, zodat je jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of hal binnen no-time een mini metamorfose geeft.

Contact