De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Zó maak je je terras klaar voor het buitenseizoen!

Zó maak je je terras klaar voor het buitenseizoen!

Het buitenseizoen is, op hier en daar een Hollandse windvlaag of regenbui na, zo goed als geopend! Verlang jij ook zo naar heerlijk zonnen, relaxen en eten in de tuin? Dan is het goed je tuin en terras helemaal zonproof in te richten. Een lekkere loungeset en comfortabele tuinstoel mogen absoluut niet ontbreken. Echter is de basis misschien wel het allerbelangrijkst: je vlonder of tegelterras kan vast wel een schoonmaakbeurtje gebruiken! Dag onkruid, smurrie en groene aanslag, hallo blinkend en uitnodigend terras! deTuinwinkelOnline.nl vertelt je precies hoe jij jouw terras een grondige voorjaarsschoonmaak kan geven.

Bestrijdingsmiddelen


 

Wat is onkruid?

Een leuk aangeklede zithoek en wat groeiers en bloeiers toveren je tuin om tot een sfeervol stekkie waar je uren wilt vertoeven. Hoewel we dol zijn op alles wat met groen te maken heeft, is er toch één uitzondering: onkruid! Deze hardnekkige plantjes, die zich maar wat graag tussen tegels en langs tuinpaden laten zien, kunnen jouw relaxte tuindroom in een woekerende nachtmerrie veranderen. Laten we daarom beginnen bij het begin: hoe ontstaat onkruid? Onkruid ontstaat meestal door de aanwezigheid van zaadjes die door de wind, dieren of planten worden verspreid. Omdat de grond tussen de tegelvoegen relatief vochtig is en er voldoende zonlicht is, is het de ideale plek voor onkruid.

Onkruid voorkomen

Gelukkig zijn er verschillende manieren om onkruidgroei te voorkomen:

  • Eén van de meest effectieve manieren is het leggen van een anti-worteldoek. Dit doek voorkomt dat zaadjes en sporen van onkruid zich kunnen hechten en ontwikkelen tussen de voegen van je tegels.
  • Ook is het belangrijk om je terras goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Verwijder bladeren, takjes en ander afval, want deze kunnen dienen als voedingsbodem voor onkruid.
  • Bovendien kan je je tuin verrijken met bodembedekkers. Dit zijn planten die je tussen je tegels kunt planten. Deze planten bedekken de grond waardoor onkruid geen kans krijgt om te groeien. Bodembedekkers zijn ook nog eens mooi om te zien en geven je terras een groenere uitstraling.

Onkruid bestrijden: beste onkruidverwijderaar

Als het kwaad al is geschiet, is het zaak het onkruid zo snel mogelijk te verwijderen. Je kunt het met de hand of een voegenkrabber weghalen, maar dat kan behoorlijk tijdrovend zijn. Een andere optie is gebruik te maken van een middel dat speciaal ontwikkeld is om onkruid te bestrijden. In onze webshop vind je verschillende merken zoals Solabiol, ECOstyle, Pokon en Protect Garden die effectieve en veilige bestrijdingsmiddelen aanbieden. Je ziet vaak al binnen enkele uren resultaat van deze biologisch afbreekbare bestrijders.

Onkruid bestrijders

 

Onkruid bestrijden met hulp van deTuinwinkelOnline.nl!

Groene aanslag verwijderen

Nóg zo’n groene groeier waar we geen fan van zijn: groene aanslag. Groene aanslag op een vlonder of terras ontstaat door de groei van algen en mossen. Deze plantjes gedijen goed in vochtige omstandigheden en vinden vooral grip op vochtige en schaduwrijke plekken. Om groene aanslag te bestrijden zijn er verschillende opties. Zo kan je gebruik maken van een speciaal, natuurvriendelijk reinigingsmiddel dat algen en mossen doodt en ervoor zorgt dat de groene aanslag loskomt van de ondergrond, bijvoorbeeld van Protect Garden.

Groene aanslag verwijderaars


 

Tip! De Protect Garden Dimaxx Ultra groene aanslag is bedoeld voor grotere oppervlakten en kan worden gebruikt op (grind)tegels, muren, daken, hout, kunststof, glas en andere materialen. Dit middel kan je aanbrengen met een borstel of spuit en vervolgens laten intrekken voordat je het afspoelt met water.

Groene aanslag & onkruid verwijderen? Je doet het met hulp van deTuinwinkelOnline.nl!

Maak van je tuin een groen paradijsje, zonder die ongewenste sprietjes en algen. Om onkruid en groene aanslag in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig het terras of de vlonder schoon te maken en te zorgen voor een goede afwatering. Mocht jouw terras toch onverhoopt de sjaak zijn, dan zijn er gelukkig allerlei bestrijdingsmiddelen die jouw tuin weer in topconditie brengen. Ontdek het veelzijdige en kwalitatieve assortiment van deTuinwinkelOnline.nl. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt voor een spic & span terras. Wij bezorgen onze producten snel, zorgvuldig verpakt en helemaal gratis bij een besteding vanaf €50,-. Zo kan jij direct met jouw bestrijders aan de slag. Succes!

Contact

Tags: