De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Vier een duurzame kerst!

Vier een duurzame kerst!

De lichtjes fonkelen, de geur van kerstbomen vult de lucht, en bij de Tuinwinkel Online zijn we klaar om jouw feestseizoen een extra sprankeling te geven! Dit jaar nodigen we je uit om niet alleen de magie van de feestdagen te omarmen, maar ook te kiezen voor een duurzame kerstviering. Laten we samen de magie van de feestdagen vieren en tegelijkertijd onze impact op het milieu verminderen. Hoe? Wij leggen je uit hoe je kerst 2023 extra groen kunt maken! 

Een groen begin: Biologische Nordmann kerstbomen van Pure Nature

De kerst begint natuurlijk bij een kerstboom. Waarom niet kiezen voor een biologisch geteelde kerstboom van Pure Nature? Bij de Tuinwinkel Online staan we garant voor een sfeervolle kerst met onze Nordmann kerstbomen die zonder gebruik van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest worden gekweekt. Het resultaat? Niet alleen een prachtige kerstboom, maar ook een bijdrage aan een gezondere planeet. Biologische landbouw biedt meer dan alleen een duurzaam alternatief voor je kerstboom. Wist je dat deze methode gemiddeld 30% meer wilde dieren en planten ondersteunt op akkers vergeleken met niet-biologische landbouw? Voor elke boom die wordt geoogst, wordt er een nieuwe geplant. Zo draag je niet alleen bij aan een warme en gezellige kerstsfeer maar ook aan het behoud van onze prachtige natuur.

Echte kerstboom bestellen

 

Duurzaamheid op de lange termijn: kunstkerstbomen

Als je op zoek bent naar een duurzame optie die jarenlang meegaat, is een kunstkerstboom een zeer goede keuze. Bij de Tuinwinkel Online begrijpen we het belang van investeren in een groenere toekomst. Door te kiezen voor een kunstkerstboom draag je bij aan het behoud van onze bossen en verminder je de jaarlijkse kap van levende bomen. Onze collectie kunstkerstbomen combineert duurzaamheid met esthetiek, waardoor je niet alleen een verantwoorde keuze maakt, maar ook geniet van een prachtige kerstboom die keer op keer kan worden hergebruikt. Een groene keuze voor nu én voor de komende jaren! 

Ook fijn: een kunstkerstboom behoudt uiteraard zijn naalden gedurende het hele kerstseizoen, in tegenstelling tot natuurlijke bomen die na verloop van tijd naalden kunnen verliezen. 

Schitterend licht: duurzame LED kerstverlichting

Laat je huis stralen met duurzame LED kerstlampjes van topmerken zoals Lumineo en Anna's Collection. Waarom is LED-verlichting de beste optie voor een groene kerst?

  • Allereerst verbruiken LED-lampen veel minder energie dan traditionele gloeilampen, wat niet alleen resulteert in lagere energiekosten maar ook in een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk.
  • Daarnaast gaan LED-lampen veel langer mee, waardoor je niet alleen geld bespaart maar ook minder afval produceert. Dit maakt ze tot de perfecte keuze voor een milieubewuste kerstversiering.

Of je nu kiest voor warm witte lampjes of een kleurrijk pallet, met LED-verlichting creëer je een betoverende kerstsfeer op een duurzame manier. Bovendien is LED hartstikke veilig!

Kerstverlichting kopen

 

Een duurzame kerst 2023 vier je met de Tuinwinkel Online!

Een bewuste kerstversiering: handgemaakt en duurzaam

Maak je kerstboom compleet met bewuste keuzes in kerstversiering. Denk bijvoorbeeld aan prachtige vilten hangers of een unieke kerststal van Sjaal met een Verhaal! Deze items worden met liefde met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal, waardoor elk stuk een uniek verhaal vertelt. Door te kiezen voor handgemaakte kerstdecoraties, voeg je niet alleen persoonlijkheid toe aan je kerstboom maar ondersteun je ook eerlijke handel en duurzame productie. Een klein gebaar dat een groot verschil kan maken tijdens deze feestelijke periode. Ook leuk als kerstcadeau!

Maak van Kerstmis 2023 een duurzame kerst!

Met de keuze voor biologische kerstbomen, kunstkerstbomen, LED-verlichting en bewuste kerstversiering maak je van kerst 2023 een groen en duurzaam feest. Bij de Tuinwinkel Online geloven we dat kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Laten we samen bijdragen aan een betere toekomst terwijl we genieten van de magie van de feestdagen. Kies bewust, vier duurzaam en maak van dit kerstseizoen een tijd van liefde, licht en zorg voor onze prachtige planeet. Op naar een stralende, groene kerst!

Contact

Tags: