De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuinkalender april

Tuinkalender april

Elke maand van het jaar heeft zijn eigen handleiding, ook april. Wil jij je tuin of balkon het hele jaar mooi houden? Wij hebben een aantal tips voor je. Heb je vorige maand al wat opruim- en plantwerk gedaan, dan kun je nu aan de slag met de inrichting. Tuindecoratie, tuinmeubelen, kleurrijke perkplanten en solar lantaarns: breng meer kleur en levendigheid in je lentetuin!

Balkon en terras

Het wordt weer warmer buiten, de zon schijnt weer dus het is weer genieten! Hoogste tijd om balkon of terras gezelliger te maken. Vrolijk die ene kale muur, de balkonhanger of sombere tuintafel op met fleurige tuinartikelen. Extra tip: combineer geur en kleur! Zet een paar geurige Italiaanse kruiden in vrolijke potjes en je maakt het zowel voor het oog als voor de neus aantrekkelijk.

Zomerbloeiers

Vanaf half april kom je in ons tuincentrum GroenRijk ’t Haantje allerlei prachtige zomerbloeiers tegen. Het wordt echt een fleurig spektakel met zomerbloeiers in je tuin! Kies je favoriete kleuren en vul alle hoekjes, randen, bakken en manden naar wens. Zorg wel voor een goede bodem voor je nieuwe plantenvrienden. Kom je bij ons shoppen, vergeet niet voldoende potgrond en voeding mee te nemen.

Snoeien

In april is de grond ontdooid en maakt je tuin zich op voor de zomer. Hierdoor zijn wat snoeiklussen aan de beurt, denk aan heesters, heggen en fruitbomen. Maar opgelet: niet alles moet gesnoeid worden. Bekijk hier onze snoeikalender of vraag de snoeispecialist in ons tuincentrum in Rijswijk voor advies. Als we je één tip mogen geven, gebruik alleen scherp snoeigereedschap. Door mooie gladde snoeiwonden blijft de plant gezond en wordt de groei positief beïnvloedt.

Gazon

Het mag weer: flink de verticuteerhark door je gazon. Het voelt misschien niet zo liefdevol, maar dat is het wel. Door verticuteren komt het mos los en kan het gras weer ademen. Kale plekken gekregen, misschien zelfs door het harken? Een handje graszaad strooien zorgt dat je grasmat in een paar weken weer vol is. Verlaag de zuurgraad van je bodem dit voorjaar met kalk en vergeet ook niet bij te mesten.

Veel plezier met tuinieren deze maand!

Tags: