De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Toekomstproof tuin met een regenton

Toekomstproof tuin met een regenton

Zoals je weet worden we in ons koude kikkerlandje de laatste jaren volop geconfronteerd met extreme weersomstandigheden. Hittegolven, droogte, maar ook hevige regenval en dus wateroverlast zijn helaas aan de orde van de dag. Tijd dus om in actie te komen! Hoe? Door je tuin toekomstproof in te richten! Naast veel (inheems) groen en minder verharding is ook een regenton een fantastische toevoeging aan jouw duurzame tuin. In dit blogartikel vertellen we je graag meer over deze functionele tuintopper.

Regenton online bestellen


 

Hittestress & wateroverlast

De extreme weersomstandigheden van de afgelopen tijd hebben flinke invloed op onze tuinen en de natuur om ons heen. De stijgende temperaturen en langdurige hittegolven zorgen ervoor dat planten uitdrogen en dat de bodem uitgeput raakt. Daarnaast zorgen periodes van droogte ervoor dat waterreserves afnemen en dat planten en dieren moeite hebben om te overleven. Aan de andere kant leiden intense regenbuien tot wateroverlast en overstromingen, waarbij de bodem het water niet snel genoeg kan absorberen. Dit resulteert in schade aan gewassen, erosie en verstoring van het ecosysteem. Het is daarom van cruciaal belang om onze tuinen aan te passen aan deze veranderende omstandigheden en duurzame maatregelen te treffen om zo de gevolgen van deze extreme weersomstandigheden te beperken.

De oplossing: regenton kopen

Het is dus tijd om onze groene paradijsjes duurzaam en toekomstbestendig in te richten. Een eenvoudige en effectieve manier om dit te doen, is door een regenton te installeren. Een regenton vangt regenwater op, zodat je het later kunt gebruiken om je planten van water te voorzien. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Geen verspilling van kostbaar drinkwater meer! Er zijn echter meer voordelen:

 • Regenwater is van nature zacht en vrij van chemicaliën, terwijl kraanwater niet altijd helemaal zuiver is. Het biedt een gezondere bron van water voor je planten, waardoor ze beter gedijen en minder vatbaar zijn voor ziektes.
 • Het verminderen van het gebruik van leidingwater heeft een positieve impact op het milieu. Het vermindert de energie die nodig is om drinkwater te zuiveren en te transporteren, en het minimaliseert de hoeveelheid afvalwater en chemicaliën die in het milieu terechtkomen.
 • Een regenton helpt bij het beheer van regenwater in je tuin. Het voorkomt wateroverlast tijdens hevige regenval door het opvangen en opslaan van overtollig water. Op deze manier kun je het regenwater geleidelijk aan je tuin afgeven, waardoor de bodem het beter kan absorberen.
 • Het opgevangen regenwater kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het besproeien van planten, het schoonmaken van buitenoppervlakken en het vullen van vogelbadjes. Het is een veelzijdige en gratis bron van water voor diverse tuinactiviteiten.

Door een regenton te gebruiken, profiteer je van deze voordelen en draag je bij aan een duurzamere en waterbewuste levensstijl.

elho regenton

Bij deTuinwinkelOnline.nl bieden we een breed scala aan regentonnen van topmerken, zoals Nature, Capi Europe en elho. De elho regenton is niet alleen functioneel, maar ook een waar pronkstuk in je tuin. De trendy designs van elho voegen een vrolijke noot toe aan jouw tuin en maken van de regenton een echte eyecatcher. De elho regentonnen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en gaan jarenlang mee. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en behouden hun kleur en kwaliteit. What's not to like?

elho regenton kopen? Je doet het bij de Tuinwinkel Online!

Alles van elho

 

Hoe installeer je een regenton?

Het installeren van een regenton is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen en je hebt binnen no-time je eigen watervoorziening in de tuin:

 1. Kies de juiste locatie. Zorg voor een vlakke en stevige ondergrond.
 2. Meet de hoogte tussen de inlaatopening van de regenton en de grond en markeer diezelfde hoogte op de regenpijp, gemeten vanaf de grond. Zet ook een markering 5 centimeter boven dit punt op de pijp.
 3. Verwijder een stuk van 5 centimeter van de regenpijp met behulp van een handzaag.
 4. Plaats de regenton vulautomaat in het zojuist uitgezaagde gat. Indien nodig moet je de beugels van de regenpijp tijdelijk losmaken.
 5. Maak een gat in de regenton op de plaats waar het afvoerpijpje moet komen en controleer of alles goed op elkaar aansluit.
 6. Demonteer nu alles en schuur lichtjes over het PVC zodat de lijm straks goed hecht.
 7. Nu is het een kwestie van monteren. Lijm alle onderdelen aan elkaar en bevestig het kraantje.

Jouw regenton is nu klaar voor een lekkere bui!

Regenton kopen? Je doet het op deTuinwinkelOnline.nl!

Met de toenemende hitte, droogte en intense regenval in Nederland is het belangrijk om onze tuinen voor te bereiden op de toekomst en duurzame maatregelen te nemen. Een regenton biedt een praktische en milieuvriendelijke oplossing om regenwater op te vangen en te hergebruiken. Het bespaart kostbaar drinkwater, vermindert de waterrekening, bevordert een gezonde plantengroei en draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Bovendien zorgt een regenton voor een efficiënt waterbeheer in de tuin, voorkomt het wateroverlast en biedt het een gratis bron van water voor diverse tuinactiviteiten. Dus waar wacht je nog op? Shop je favoriete regenton in onze webshop en geniet van de vele voordelen die het biedt voor jou, je tuin en het milieu!

Openingstijden & contact

Tags: