De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

De herfst is begonnen... Tijd voor pompoenen!

De herfst is begonnen... Tijd voor pompoenen!

Het is weer die tijd van het jaar waarin de bladeren verkleuren, de temperaturen beginnen te dalen en de geur van herfst in de lucht hangt. Ja, de herfst is aangebroken! En wat betekent dat? Tijd voor pompoenen, kalebassen en een flinke dosis herfstige gezelligheid in je huis en tuin! In dit blogartikel nemen we je mee op een reis door de wereld van herfstdecoratie en laten we je zien hoe je je eigen heerlijke pompoensoep kunt maken om helemaal in de herfstsfeer en Halloweenstemming te komen... Pssst: vergeet niet om op tijd de leukste herfst- en Halloweendecoratie in huis te halen!

Shop herfst- en Halloweendecoratie

 

Herfst, het seizoen van pompoenen en kalebassen

Pompoenen en kalebassen zijn symbolen van de herfst. Ze stralen warmte en gezelligheid uit, en zijn perfect om je huis en tuin in hogere herfstsferen te brengen. Schilder ze in je favoriete kleuren en gebruik ze als tafeldecoratie. Je kunt ze ook uithollen en er kaarsen in plaatsen voor een warme en uitnodigende sfeer in huis. Plaats ze op je vensterbank, gebruik ze als centerpieces voor je eettafel, of vul ze met gedroogde bloemen voor een prachtig boeket. Kalebassen komen in allerlei vormen en maten, waardoor je eindeloos kunt variëren.

Tip! Overweeg om pompoenen in je tuin te planten. Ze zijn niet alleen decoratief, maar je kunt ook je eigen pompoenen kweken voor heerlijke gerechten.

De leukste items voor de herfst!

 

Pompoensoep recept: een herfstige delicatesse

Eén van de meest geliefde herfstgerechten is ongetwijfeld pompoensoep. Het is voedzaam en brengt je meteen in de herfst- en Halloweenstemming. Hier is een eenvoudig recept voor heerlijke pompoensoep:

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 kopje room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geroosterde pompoenpitten voor garnering

Pompoen recept: zo maak je de lekkerste pompoensoep!

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe en fruit ze tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het sudderen tot de pompoen zacht is, ongeveer 20 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  6. Voeg de room toe en roer goed door.
  7. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  8. Serveer de pompoensoep warm, gegarneerd met geroosterde pompoenpitten voor extra crunch.

Deze pompoensoep is een heerlijke traktatie voor een herfstdag. Serveer het met versgebakken brood of een knapperige salade voor een complete maaltijd.

Tip! Zorg ervoor dat je de smaak en textuur van de pompoen kent voordat je hem in je soep verwerkt, omdat sommige pompoenen bitter of vezelig kunnen zijn.

Maak jouw herfst en Halloween compleet met de decoratie van de Tuinwinkel Online!

De herfst is een prachtig seizoen vol kleur, gezelligheid en heerlijk eten. Pompoenen en kalebassen zijn de sterren van dit seizoen en kunnen op talloze manieren worden gebruikt om je huis en tuin te decoreren. Of je nu kiest voor pompoenen uitsnijden voor Halloween, kalebassen als tafeldecoratie of pompoensoep als herfstige lekkernij, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om van de herfst te genieten. Bestel jouw favoriete decoratie vandaag nog op de Tuinwinkel Online! Van leuke slingers tot tafelornamenten en van verkleedkleren tot (raam)stickers; je bent bij ons aan het juiste adres! 

Tip! Wil je volgend jaar een pompoen uit eigen tuin verwerken in je soep of andere gerechten? Ga aan de slag in de moestuin! We hebben tal van pompoenzaden in ons assortiment...

Contact & klantenservice