De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje


Hoera, GroenRijk 't Haantje is 90 jaar!

De vlaggen hangen uit, de slingers zijn opgehangen en de confetti dwarrelt naar beneden, want dit jaar blaast GroenRijk 't Haantje, de grote broer van deTuinwinkelOnline.nl, maar liefst 90 kaarsjes uit! Een mijlpaal om trots op te zijn, en dát vieren we groots met een overvloed aan jubileumacties. Wie jarig is, trakteert, dus houd deze pagina in de gaten voor al onze kortingsknallers en groene acties. Ook vertellen we je hier graag meer over de bijzondere geschiedenis van ons (online) tuincentrum. Stap terug in de tijd en laat je meevoeren naar de wortels van GroenRijk Rijswijk en deTuinwinkelOnline.nl. Begonnen als een zaadhandel die de vruchtbare bodem legde voor wat nu het meest veelzijdige tuincentrum in de regio is... Vier jij ons feestje mee?

De wortels van GroenRijk Rijswijk: zaadhandel in 1934

De periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog kende turbulente schommelingen. Er waren dalen, maar zeker ook mogelijkheden. Harm Vriend, een man gekenmerkt door een bijzondere handelsgeest en ondernemerslust, zag kansen waar anderen moeilijkheden zagen. Hij startte in 1934 zijn eigen onderneming in zaadhandel. Met een zaadkwekerij aan de Lange Kleiweg en een handelsadres aan het Jaagpad 137, trok Harm wekelijks langs markten in de regio en bouwde hij een solide reputatie op onder boeren en tuinders. Zijn expertise en sympathieke benadering maakten hem geliefd bij zijn klantenkring.

De bouwstenen van het tuincentrum

De oorlogsjaren brachten uitdagingen, maar dankzij zakelijke relaties met agrariërs wist de zaadhandel stand te houden. Zelfgekweekt zaaigoed werd ingezet in de ruilhandel die ontstond door schaarste. Na de bevrijding werd de fakkel overgenomen door Harms schoonzoon, Cor 't Hart. Hij loodste het bedrijf de tweede helft van de twintigste eeuw in en speelde in op de groeiende trend van particulieren die hun eigen groenten verbouwden. Zo ontstond in 1962 het fundament van het huidige GroenRijk 't Haantje.

Een familiebedrijf in bloei

Toen Cor ’t Hart plotseling overleed, stonden zoon Harry en vrouw Lida voor de uitdaging om het bedrijf voort te zetten. Harry, al van kinds af aan gepassioneerd door bloemen en planten, leidde de onderneming samen met zijn vrouw door deze periode. De vraag "doorgaan of stoppen?" hing echter wel in de lucht, maar uiteindelijk kozen ze voor doorgaan. In 1993 sloot 't Haantje zich aan bij de formule GroenRijk. In 2016 namen kinderen, Edwin en Gerdien, het roer over. Het pand werd in 2016 volledig vernieuwd en het tuincentrum floreerde als nooit tevoren.

Innovatie en groei

Met de vierde generatie aan het roer staat GroenRijk 't Haantje klaar om nieuwe horizons te verkennen. Wist je dat er ook een 't Haantje hoveniersbedrijf bestaat? In 2020 lanceerden ze zelfs een webshop: jawel, de online winkel waar je dit op leest! Maar de fysieke winkel blijft het kloppende hart van het bedrijf, waar klanten niet alleen planten kopen, maar een totaalbeleving ervaren. Deskundigheid, service en inspiratie vormen nog altijd de kern, en daar blijft GroenRijk 't Haantje zich vol overgave voor inzetten, samen met hun team van gepassioneerde medewerkers. Kom je ook binnenkort weer langs?

Openingstijden & contact
 

De Tuinwinkel Online
EEN CADEAUKAART VAN DE TUINWINKEL ONLINE IS ALTIJD EEN GOED CADEAU
Digitale Cadeaukaart