De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Kruidenzaden

Kruiden uit potjes zijn prima te doen, maar niets overtreft de verse variant. Hoe leuk zou het zijn als je jouw eigen gekweekte kruiden kunt gebruiken in maaltijden?! Bij De Tuinwinkel Online kun je de lekkerste kruiden kopen om vervolgens een geweldige maaltje te bereiden. Bekijk hieronder ons assortiment!

Toon filters Verberg filtes

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 32 van 32 producten
Vergelijk (0)

Welke kruiden zijn lekker in een salade?

Gezond eten wordt vaak gezien als saai eten. Je eet salades zonder smaak en producten met vreemde texturen. Om deze saaie, simpele salades toch lekker te maken kun je zelf van een mix aan kruiden een heerlijke dressing maken om jouw gezonde maaltijd extra smaak mee te geven. De lekkerste kruiden om te verwerken in een salade zijn onder andere:
  • Peterselie, het meest gebruikte kruid in salades om zijn frisse, enigszins pittige smaak;
  • Basilicum, we kennen hem allemaal als decoratie op de pizza of pasta, maar de smaak doet niet onder voor de uitstraling, een echte aanrader;
  • Bieslook, een kruid dat iets weg heeft van ui, maar dan milder;
  • Citroenmelisse, voor wie de salade een echt frisse smaak wil geven. Dit smaakt vaak het beste in warm weer. Niets gaat dan boven een frisse salade!
Je kunt deze kruiden natuurlijk los in de salade doen, maar handig is om ze te verwerken in een saus of dressing. Zo verdeel je de kruiden makkelijker door de gehele salade en kun je er bij elke hap van genieten.

Een kruidentuintje voor beginners

Het beginnen van een kruidentuin als leek kan lastig lijken omdat je nog niet weet welke benodigdheden er allemaal zijn. Maak het jezelf daarom makkelijk met een Buzzy seeds starters kweekset! Deze kruiden vormen samen een verrukkelijke thee en er wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een start maakt aan het kruidentuintje. Hierna kun je overstappen op andere kruiden, groente en fruit. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt ben je niet meer te stoppen. Probeer onze kruidenzaden ook eens uit!

Andere kruiden voor jouw tuin