De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Recept: Not So Macho Nachos

Recept: Not So Macho Nachos

Even geen stuk vlees op de barbecue maar een shared dinner voor die late uurtjes tijdens een zomeravond? Zet jouw Bastard maar vast aan en haal die bloemkool erbij: maak ons gek met deze Not So Macho Nachos!

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool
  • Zak tortilla chips naturel 200 gr
  • Blik zwarte bonen spread La Morena 440 gr
  • 1 zak geraspte cheddar 150gr
  • 4 tenen knoflook
  • 1 jalapeño peper
  • 2 roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel verse koriander
  • Guacamole ca. 40 gr per persoon
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de roma tomaten in blokjes, de knoflook in fijne stukjes en de rode ui in gezellige miniblokjes. De jalapeño peper mag in dunne plakjes en de koriander fijngehakt.
  2. Verwarm je BBQ naar 220 °C.
  3. Gebruik een grote ovenschaal of gietijzeren pan en vet deze in met een klein beetje olijfolie.
  4. Spreid de bloemkool en knoflook over de bodem van de ovenschaal, hierover mag de komijn, chili- en paprikapoeder gestrooid worden.
  5. Plaats de schaal in de BBQ en laat deze ongeveer 10-15 minuten bakken tot de bloemkool goudkleurig is.
  6. Leg tortillachips over de bloemkool, gevolgd door de zwarte bonenpasta en daarover de cheddar. Bak dit ongeveer 6-8 minuten tot de kaas helemaal gesmolten is.
  7. Verdeel vlak voor het serveren de tomaten, jalapeño, rode ui, koriander en guacamole over de schaal.
  8. En klaar! Een lekker gezonde nacho schotel te delen met 4 personen. Of minder als je het lekker voor jezelf wil houden ;-)