De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Recept: King Royale Burger!

Recept: King Royale Burger!

Zoek jij een heerlijk stoer recept om te bereiden op jouw kamado barbecue? Zoek niet verder! Deze King Royale Burger is echt iets voor jou. Dit is de kroon op het werk van de echte grillmaster. Een spektakelstuk en ideaal om Willem mee te verrassen.

WAT HEB JE NODIG VOOR DE KING ROYALE BURGER?

The Base:

  • 4 Angus burgers, bv. van The Frozen Butcher
  • 4 Iberico burgers, bv. van The Frozen Butcher
  • 4 plakken raclette, bv. Kaltbach Raclette
  • 4 plakken Cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 1 eetlepel kaneel  
  • IJsbergsla bladeren Surprise
  • 4 grote trostomaten
  • 90 gr panko
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 120 ml karnemelk
  • Peper
  • Zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 120 gr tarwebloem
  • 100 ml zonnebloem- of koolzaadolie

Topping:

  • 8 gerookte augurken
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 4 uien
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 eieren
  • 4 handjes gebakken uitjes, om te strooien

The Sauce:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels the Bastard papayasaus

Extra add-ons:

Smeuïger: mozzarella i.p.v. cheddar
Smeuïger + pittiger: blauwaderkaas i.p.v. cheddar
Bite: vervang ontbijtspek voor uitgebakken spekblokjes
Spice it up: jalapeño i.p.v. augurk
Gezonder: vervang ontbijtspek door gegrilde plakken courgette, ingesmeerd met grove mosterd
Bijzonder: schaafsel van ingevroren coquille(s) + drupje sojasaus

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Snijd uit het midden van elke tomaat 2 dikke plakken. Doe in drie aparte schaaltjes bloem, een losgeklopt ei met karnemelk en als laatste panko met venkelzaad, peper en zout. Sleep de tomaten door de bloem en het ei en wentel ze volledig in de panko.
  • Meng ook alvast je mayo met sambal en snijd de rode ui in ringen. Belangrijk is dat alles klaar staat als je met de burgers aan de slag gaat. Heb je last van dwanggedachten, doe alle ingrediënten dan in aparte bakjes en orden ze op kleur. Veel afwas, maar werkt wel heul, heul lekker.
  • Je wist niet eens dat het kon, maar bak de tomaatplakken in zonnebloemolie knapperig en bruin.
  • Strooi met een zeefje de kaneel over de Angus burgers.
  • Grill de binnenkanten van je doorgesneden broodjes krokant. Tricky, want ze mogen niet verbranden.
  • Rook de augurken. Bak het ontbijtspek en laat het vet uitlekken op keukenpapier. Blaker de uien, maak ze schoon en vierendeel ze zonder genade.
  • Bak de eieren in een gietijzeren pan onder het motto size matters: ze mogen niet echt groter worden dan je broodje.
  • Grill de burgers naar jouw ideale kerntemperatuur. Met 55-58 °C is medium de populaire keuze voor een burger. Flats de kaas erop en laat ze heel even rusten onder folie, maar pak ze niet in!
  • Nu gaan we lekker bouwen. Daar komt ie, van onder naar boven: onderzijde broodje ingesmeerd met papayasaus, blaadje sla met daarbovenop hamburger met cheddar, gebakken uitje, zo’n knapperige tomaatplak, blaadje sla voor de groentjes, gebakken ei, uitgebakken spek, gerookte augurk, doe gek, nog een blaadje sla, hamburger met raclette, ketchup, geblakerde ui en rode ui en dan de bovenzijde van het broodje ingesmeerd met sambalmayo. READY!

Kan jij nog wel wat accessoires gebruiken voor je Bastard? Kijk dan eens bij onze BBQ accessoires. Of heeft dit recept jou overtuigd om toch eens zo'n stoere BBQ aan te schaffen? Alle barbecues vind je hier!

Bron: The Bastard

Tags: